Prima pagină » Dentist » Zece termeni stomatologici explicați pas cu pas pentru pacienții din clinicile stomatologice Madident Clinic Alba Iulia

Zece termeni stomatologici explicați pas cu pas pentru pacienții din clinicile stomatologice Madident Clinic Alba Iulia

Limbajul medical în stomatologie poate fi dificil de înțeles pentru pacienți, iar mulți medici dentiști omit să explice în mod clar anumite proceduri. În acest articol, vom oferi o explicație detaliată pentru zece termeni stomatologici importanți, astfel încât pacienții să poată înțelege mai bine tratamentul dentar pe care îl primesc în clinicile stomatologice Madident Clinic Alba Iulia.

  • Arcadă dentară: Arcada dentară reprezintă totalitatea dinților din maxilar și mandibulă. Fiecare jumătate de arcadă conține în mod normal 8 dinți, astfel că un adult ar trebui să aibă în total 32 de dinți.
  • Boala parodontală: Această boală este cauzată de microbi și poate duce la deteriorarea gingiilor, a osului și a structurilor care susțin dinții. Medicii specialiști în parodontoză din clinicile stomatologice Madident Clinic Alba Iulia vor explica în detaliu efectele acestei afecțiuni și vor recomanda cele mai bune tratamente în funcție de cazul fiecărui pacient.
Termeni stomatologici explicați pas cu pas
  • Digă: Digă este o folie subțire de cauciuc care se aplică la baza dintelui pentru a crea un câmp operator steril în timpul tratamentelor stomatologice. Utilizarea digei în toate tratamentele stomatologice din clinicile stomatologice Madident Clinic Alba Iulia asigură succesul procedurilor.
  • Extracție: Extracția este o intervenție chirurgicală prin care se îndepărtează un dinte bolnav care poate cauza infecții și disconfort pacientului. În clinicile stomatologice Madident Clinic Alba Iulia, extracțiile dentare sunt realizate cu atenție pentru a asigura confortul pacientului, folosind tehnici atraumatice și tehnologii inovatoare.

Termeni stomatologici explicați pas cu pas

  • Fațetă dentară: Fațeta dentară este o proteză dentară care înlocuiește partea vizibilă a dintelui, având forma și culoarea unui dinte natural al pacientului.
  • Implant dentar: Un implant dentar este un șurub inserat în osul maxilar sau mandibular, pe care este fixată o coroană dentară artificială. În clinicile stomatologice Madident Clinic Alba Iulia, experții în implantologie dentară oferă soluții personalizate și de calitate pentru înlocuirea dinților lipsă.
  • Ortodonție: Ortodonția este o procedură prin care se corectează poziția dinților folosind aparate dentare personalizate. Împreună cu medicul specialist în ortodonție din clinicile stomatologice Madident Clinic Alba Iulia, pacienții pot alege cea mai bună opțiune pentru corectarea dinților strâmbi, malocluziei sau a altor probleme dentare.
  • Proteză dentară: Proteza dentară este o construcție realizată pentru a înlocui un dinte lipsă, restabilind astfel funcția de mestecare și sănătatea dentară.
  • Rădăcină dentară: Rădăcina dentară este partea dintelui situată în alveola osului maxilar sau mandibular, având rolul de a fixa dinte în os.
  • Smalț: Smalțul este o substanță lucioasă, albă, care acoperă suprafața vizibilă a dinților și este formată din cristale de hidroxiapatită.

Cu aceste explicații detaliate, pacienții din clinicile stomatologice Madident Clinic Alba Iulia pot înțelege mai bine termenii stomatologici și tratamentele pe care le primesc, sporind astfel comunicarea și încrederea în procesul lor de îngrijire dentară.

Vă așteptăm în cabinetele noastre din Alba Iulia și Abrud.

Alba iulia Strada Zlatnei nr.22, Alba Iulia 510002, România 0751 802 065 | Abrud Strada Detunata 93, Abrud 515100, România 0751 802 065

Zâmbim împreună!  🙂 Echipa Madident!

Programări: 0751802065

WWW.MADIDENTCLINIC.RO