Prima pagină » Când să consultați un stomatolog?

Când să consultați un stomatolog?

Când să consultați un stomatolog? Stomatologul este un medic specializat în îngrijirea gurii, maxilarului și feței.

Ce este stomatologia?

Stomatologia este o știință medicală și chirurgicală care privește fața, gura și dinții, inclusiv afecțiunile glandelor salivare. Aceasta este o ramură a chirurgiei maxilo-faciale.

Ce este un stomatolog?

Stomatologul este un medic specialist care în mod tradițional se ocupă de complicații cu dinții de origine (infecție, extracția dinților incluși). Tratează, de asemenea, chisturile maxilare și tumorile. „El susține, de asemenea, anomaliile faciale, inclusiv dismorfoza facială (prognatism, retrognatism, asimetrie, micromandibulia) și se ocupă de chirurgia cosmetică a feței (urechi detașate, facelift, rinoplastie).

Când să consultați un stomatolog?

Ce tratează stomatologul? Când să consultați un stomatolog?

El este atât medic, cât și chirurg, implicat în managementul traumatismelor, malformațiilor, cancerului și leziunilor dentare care necesită intervenții chirurgicale. De asemenea, poate practica intervenții în scopuri estetice.

• Extracție dentară

Medicii stomatologi sunt specialiștii în această procedură, poate fi necesar să apelați la un stomatolog atunci când extracția este mai expusă riscului, dacă rădăcinile sunt aproape de un nerv. Un stomatolog poate fi consultat atunci când îndepărtați masele de minte.

• Implantologie și proteză

Stomatologul poate fi consultat pentru plasarea unui implant dentar. Implantul este o rădăcină artificială destinată să primească un dinte protetic (coroană). Este oferit pacienților care au pierdut unul sau mai mulți dinți; Protezele maxilo-faciale sunt, de asemenea, puse de medicii stomatologi.

• Malformații

Consultarea unui stomatolog este adesea necesară în gestionarea malformațiilor, cum ar fi buza fanta (buza fanta și palatul) sau defecte de creștere a maxilarului care nu pot fi corectate prin tratament ortodontic și pentru care grefele osoase trebuie luate în considerare.

• Tumori Când să consultați un stomatolog?

Tumorile cavității bucale implică buzele, obrajii, gingiile, palatul și limba. Stomatologul este împuternicit să monitorizeze și să elimine aceste tipuri de cancer.

• Patologiile glandelor salivare

Bolile glandelor salivare se pot manifesta sub formă de pietre, infecții sau disfuncții care provoacă durere și umflare.

Când să consultați un stomatolog?

Stomatologul poate fi consultat direct sau pe baza prescripției unui alt profesionist.

Cum se desfășoară o consultație?

În timpul interviului, specialistul determină tipul de intervenție care trebuie efectuat în funcție de patologia de care suferă pacientul și descrie metodele și riscurile posibile. De asemenea, stomatologul poate solicita teste suplimentare. De asemenea, oferă o monitorizare post-operatorie pentru a evalua consecințele tratamentului. Stomatologul lucrează într-un cabinet privat, într-un spital sau clinică stomatologică.

Cum sa vă pregătiți pentru o vizită la stomatolog?

De multe ori este recomandat să aveți radiografii sau orice alte rezultate ale testelor care se pot dovedi utile medicului stomatolog.

Vă așteptăm în cabinetele noastre din Alba Iulia și Abrud.
Programări Alba iulia: ( Strada Zlatnei nr.22, Alba Iulia 510002, România 0751 802 065 ) ; Abrud: 0757809220
WWW.MADIDENTCLINIC.RO
Zâmbim împreună!  🙂 Echipa Madident!