Prima pagină » Cazuri » Motive functionale si estetice

Motive functionale si estetice

motive functionale si estetice

motive functionale si estetice

Motive functionale si estetice  Pacienta F.S. s-a prezentat la clinica noastra din motive functionale si estetice. La o prima consultatie am constat ca pacienta prezinta o edentatie intercalata unilaterala, parodontita cronica medie spre avansata in special in zona incisivilor centrali inferiori care prezentau o mobilitate de gradul 3. Dupa o discutie in care am luat in calcul toate aspectele privitoare la un plan de tratament care sa includa un prognostic bun pe termen lung am hotarat urmatoarele:
– extractia incisivilor centrali cu mobilitate mare;
– PCR(test pentru stabilirea cantitativa si calitativa a agentilor patogeni ai bolii parodontale);
– SRP( scaling si root planing) chiuretajul pungilor parodontale stabilite pe seama inregistrarii adancimii de sondaj si aplicarea gelului cu clorhexidina la nivelul pungilor parodontale chiuretate;
– terapie antibiotica cu clindamicina timp de 7 zile conform PCR pentru stoparea evolutiei bolii pardodontale;
– tratamente endodontice a dintilor care urmau sa fie folositi ca stalpi in cadrul restaurarilor protetice fixe;
– slefuirea dintilor ambelor arcade maxilara si mandibulara si realizarea de provizorii indirecte;
– la 2 saptamani dupa stabilizare parodontala s-au efectuat amprentele finale si s-a optat la arcada superioara realizarea unei restaurari protetice fixe ceramice pe suport de zirconiu, iar la arcada inferioara restaurare protetica fixa metalo-ceramica.

Un caz de reabilitare functionala si estetica complex care a durat nu mai putin de 6 luni dar un caz care ne umple de bucurie si ne facem sa zambim alaturi de pacienta noastra. Vreau sa multumesc pacientei pentru rabdarea si increderea de care a dat dovada si echipei Madident Clinic(Madalina-specialistul endodont, Maria-asistenta, Cristi-tehnician dentar)

Vă așteptăm în cabinetele noastre din Alba Iulia și Abrud.
Alba iulia Strada Zlatnei nr.22, Alba Iulia 510002, România 0751 802 065 | Abrud Strada Detunata 93, Abrud 515100, România 0751 802 065
WWW.MADIDENTCLINIC.RO
Programări: 0751802065;
Zâmbim împreună!  🙂 Echipa Madident!