Prima pagină » Servicii » Implantul Dentar

Implantul Dentar

Implantul Dentar – Pierderea dinților este problematică

Implantul Dentar – Pierderea dinților este problematică la orice vârstă. Aceasta poate deveni o experiență cu adevărat traumatizantă și cu consecințe foarte neplăcute mai ales dacă se amână înlocuirea dinților pierduți. Pe lângă consecințele locale, de natură estetică (zâmbetul) și funcțională (masticația și fonația) pot să apară și consecințe la distanța, la nivelul organismului, cele mai comune fiind cele gastrice.

Cauzele care pot duce la pierderea dinților sunt multiple: o carie netratată, boala parodontală, traumatism facial, etc.

Tratamentul cu implanturi dentare

Tratamentul cu implanturi dentare este în momentul actual cea mai modernă și eficienta soluție de înlocuire a dinților pierduți. Astfel, pacienții nu mai sunt nevoiți să sacrifice dinții naturali pentru a ancora lucrări de tipul punților dentare, nu se mai folosesc de proteze mobile care creează un permanent discomfort, ci pot beneficia de dantura fixă, ancorată pe implanturi, care arată și se simte la fel ca și dinții naturali.

Ce este ?
  • Implantul dentareste o piesă din titan pur (99,95%), având forma de șurub în general. Scopul acestuia este de a creea o rădăcină artificială în osul maxilar, acolo unde dintele sau dinții naturali lipsesc.
  • Reconstrucția este formată din două segmente – unul intraosos (implantul) și unul supraosos numit bont protetic.
  • Deasupra bontului protetic se ancorează o coroană, o punte sau o proteză.

Tratamentul cu implanturi dentare se desfășoara in mai multe etape.

În prima etapă, este nevoie de o intervenție chirurgicalaă pentru a plasa implanturile dentare în interiorul osului maxilar. Integrarea implanturilor în organism se face printr-un proces numit osteointegrare, prin care implanturile dentare vor forma o legătură strânsă cu osul maxilar. Osteointegrarea are nevoie de o perioadă de timp cuprinsă între 3 și 6 luni.

După perioada de vindecare, un dispozitiv protetic este atașat implantului osos. Acest dispozitiv se numește bont protetic sau artificial. Bonturile protetice vor susține lucrarea protetică (coroană, punte, proteză) proiectată.

Beneficii:

Pe langă beneficiile estetice, implantul dentar oferă și beneficii funcționale extraordinare acesta funcționând ca un dinte natural. Forțele masticatorii se transmit astfel, prin acest implant dentar, direct osului maxilar, ceea ce oferă senzația de dinte natural, ¨propriu¨, senzație superioară celei date de o lucrare protetică ce are dinți ca stâlpi. Un alt mare avantaj al implanturile dentare este acela că elimină necesitatea sacrificării dinților învecinați, ceea ce se întâmplă în cazul punților dentare (bridge=pod). Acestea au nevoie pentru ancorare de minimum 2 dinți stîlpi, dinți ce vor fi din păcate sacrificați (se extrag nervii, se obturează canalele si se șlefuiesc dinții care odinioară erau sănătoși).

Tocmai de aceea medicii stomatologi recomandă tratamentul cu implanturi dentare ca o soluție pe termen lung.

Prețul unei lucrări pe implanturi dentare depinde de mai mulți factori printre care situația clinică a fiecărui pacient, tipul operației de implantare, tipul lucrării pe implanturi, medicul care execută procedura, materialele folosite, eventualele operații pregătitoare etc. Fiecare pacient este unic, iar soluțiile propuse pot fi diferite de la caz la caz.

Un lucru este cert: pentru a evita problemele care pot apărea o dată cu trecerea timpului din cauza dinților pierduți, nu trebuie sa amânăm înlocuirea acestora.

Vă așteptăm în cabinetele noastre din Alba Iulia și Abrud.
Programări Alba iulia: ( Strada Zlatnei nr.22, Alba Iulia 510002, România 0751 802 065 ) ; Abrud: 0757809220
WWW.MADIDENTCLINIC.RO
Zâmbim împreună!  🙂 Echipa Madident!