Prima pagină » Cazuri » Disfunctii masticatorii și estetice avansate

Disfunctii masticatorii și estetice avansate

disfunctii masticatorii și estetice avansatePacientul M.A. s-a prezentat în clinica noastră acuzând disfunctii masticatorii și estetice avansate. Dupa un consult inițial am convenit că avem de a face cu un caz de complexitate ridicată care necesită un efort mare atat din partea noastră cât și a pacientului. În urma analizei clinice, paraclinice( OPT si CBCT) am stabilit urmatoarele:

-Arcada maxilara-diagnostic- este protezată cu ajutorul unei restaurari protetice fixe metalo-ceramice de 10-12 ani a căror dinți stâlpi prezintă patologie periapicala(cadran 1) si parodontită cronică medie spre avansată(zona frontală). De asemenea în radiografica am observat prezenta unui canin inclus.

Plan de tratament

Ca și plan de tratament am optat pentru:

– ablația restaurarii protetice

– extracțiile dinților parodontotici și cu patologie periapicală

– odontectomia canin inclus și adiție de os( necesită 5 luni asteptare înainte de terapia implantara)

– 7 implante dentare

– dupa 5 luni restaurare fixă  înșurubată pe implante.

* Menționam că în perioada de osteoformare si osteointegrare implantara pacientul nostru a beneficiat de o lucrare proviziorie.

– Arcada mandibulară- diagnostic- restaurari protetice fixe deficitare în cadranul 3 și 4 și dintele 3.7  și 4.2 cu patologie periapicală. Planul de tratament a inclus:

– ablația restaurărilor protetice deficitare

– extracția 3.7

– retratament endodontic incisiv lateral 4.2

– pulpectomie în scop protetic 4.1, 3.1, 3.2, 3.3, 3.5

– resturare protetică fixă 3.5-4.3

– edentațiile terminale bilateral  e au fost protezate cu restaurări fixe cu suport implantar(3 implante în cadranul 4 și 2 în cadranul 3)

* Menționam că în perioada de osteoformare si osteointegrare implantara pacientul nostru a beneficiat de o lucrare proviziorie.

A fost un caz complex ( disfunctii masticatorii și estetice avansate ) și de dificultate sporită dar a meritat! Zâmbim împreună:-) Echipa Madident!

Vă așteptăm în cabinetele noastre din Alba Iulia și Abrud.
Programări: 0751802065
WWW.MADIDENTCLINIC.RO

Vă așteptăm în cabinetele noastre din Alba Iulia și Abrud.
Alba iulia Strada Zlatnei nr.22, Alba Iulia 510002, România 0751 802 065 | Abrud Strada Detunata 93, Abrud 515100, România 0751 802 065
WWW.MADIDENTCLINIC.RO
Programări: 0751802065;
Zâmbim împreună!  🙂 Echipa Madident!