Prima pagină » Servicii » Ortodonție

Ortodonție

Prin ortodonție se obține corectarea alinierii dinților sau a formei osului maxilar cu aparate dentare atât la adulți, cât și la copii.  Cabinetele  noastre stomatologice oferă tratamente ortodontice. Ortodonții sunt medici stomatologi specializați.

De ce este nevoie de ortodonție?

Poziția dinților și a maxilarului, precum și forma lor variază. Prin tratamente ortodontice se pot îmbunătăți atât estetica, cât și funcționalitatea.

Dinții frumoși într-o poziție bună vă îmbunătățesc siguranța de sine și vă permit să zâmbiți ușor. Dinții atrag privirile.

Cum se face ortodonția?

Tratamentul se face prin aplicarea aparatului dentar pe o perioadă prelungită de timp. Cât timp va dura tratamentul variază și depinde de complexitatea îndreptării în fiecare caz în parte.

Bretele pot fi fie fixe, fie detașabile și vor fi aplicate fie invizibil pe dinte în interior, fie în exterior.

Împreună cu medicul ortodont va fi găsită cea mai bună soluție pentru cazul dumneavoastră.

La ce vârstă ar trebui să consultați un ortodont?


Medicii ortodonti primesc in practica atat copii – de la varsta de 5 ani – cat si adulti. Cu cât problema este tratată mai devreme, cu atât rezultatele sunt mai bune. Prin urmare, este recomandat să consultați fără întârziere un medic ortodont dacă observați o anomalie.

Între 5 și 7 ani, tratamentele sunt preventive și durata lor este scurtă. In cazul in care medicul ortodont considera necesara montarea unui aparat ortopedic dentofacial, acesta va fi usor si va reduce riscul de complicatii in adolescenta.

Între 8 și 11 ani, vorbim despre tratamente interceptive. La această vârstă, dinții de lapte coexistă cu dinții permanenți. Urmarirea ortodontica face posibila depistarea anomaliilor in timp, la nivelul dintilor, dar si la cresterea maxilarelor.

Între 11 și 16 ani, adolescenții au toți dinții permanenți. În cazul unei anomalii, medicul ortodont stabilește un tratament corector. El poate potrivi aparat dentar sau aparat dentar.

Fii conștient de faptul că unele gesturi care par nesemnificative pot avea consecințe negative. Exemplele includ sugerea degetului mare sau suzeta și împingerea dinților cu limba. În cele din urmă, malpozițiile cresc riscul de carii și inflamație cronică a gingiilor.

Motive pentru a face o vizita la medicul ortodont


Medicul dumneavoastră de familie sau stomatologul vă poate îndruma către un specialist în ortodonție. Consultațiile copiilor sau adulților cu un medic ortodont din Alba Iulia se datorează în principal:

 • dinți suprapusi
 • deformarea maxilarului
 • un spațiu între maxilarul superior și mandibulă
 • o inversare între incisivii inferiori și superiori
 • spațiu în exces între dinți
 • prezența unui dinte supranumerar
 • o deformare a gurii
 • o lipsă de contact între dinții arcadelor dentare opuse
 • întârziere de creștere a maxilarului

Este deci posibil sa consultati un medic ortodont pentru o anomalie care afecteaza dintii, structurile osoase ale fetei sau functiile orofaciale. Unele dintre aceste probleme pot fi genetice. Altele pot fi cauzate de traume (accident, cădere etc.)

Astăzi, nu este neobișnuit ca pacienții adulți să consulte un medic ortodont din Alba Iulia din motive estetice. Mai presus de toate, vor să-și îmbunătățească aspectul feței și/sau zâmbetul.

Aparat dentar vizibil – ortodonție

Această metodă este folosită în primul rând pe copii și este mai rentabilă. Bracket-urile vor fi lipite de exteriorul dintilor care vor fi uniti intre ele cu un fir metalic. Acest fir va fi adaptat individual și schimbat de mai multe ori pe parcursul tratamentului.

Aparat dentar  invizibil – ortodonție

În multe cazuri, ortodontii noștri vă pot îmbunătăți zâmbetul cu instrumente invizibile. Acestea sunt folosite din motive estetice și aplicate mai ales adulților. Sunt mai scumpe decât Bracket-urile vizibile, dar sunt la fel de eficiente. Există mai multe grade de invizibilitate.

Tehnica linguală in ortodonție

Aici dintii vor fi corectati din interior folosind aparate ortodontice specializate.

Invisalign

Ocluziile sunt corectate cu Invisalign pe baza unui tratament 3D planificat de medicul dentist, printr-o serie de aliniere personalizate. Aceste șine detașabile sunt aproape invizibile pe dinți. La fiecare două săptămâni, se pune un nou aligner – și încetul cu încetul, săptămână de săptămână, dinții tăi se mută în locația lor permanentă.

Aparate dentare ceramice

Aparatele dentare tradiționale sunt combinate cu paranteze din ceramică în loc de metal, ceea ce face această metodă mai puțin vizibilă decât bretele pur tradiționale.

Cat costa?

Puteti consulta aici  Tarifele Stomatologice Madident Clinic Alba Iulia


Ortodontie pentru copii: Frumusetea zambetului copilului dumneavoastra este un atu pretios!


Tratamentele ortodontice pot fi efectuate mai mult sau mai puțin la orice vârstă. Cu toate acestea, majoritatea părinților doresc ca copiii lor să fie îngrijiți devreme. În funcție de tipul tratamentului ortodontic, o primă fază de interceptare poate fi efectuată de la vârsta de 4 ani deja sau mai devreme dacă colaborarea o permite. Interceptarea malocluziilor în timpul creșterii este esențială deoarece permite obținerea unor rezultate care nu mai pot fi obținute odată ce creșterea dinților permanenți este completă.

Pentru a defini cel mai potrivit tip de tratament ortodontic pentru copilul dumneavoastră, vă sfătuim să consultați un medic specialist ortodonție. Există diferite tipuri de tratament, în special cu jgheaburi dentare Invisalign sau cu aparatul dentar mai tradițional cu inele metalice lipite de suprafața dinților. Aceasta vă va oferi toate informațiile referitoare la proces și lansarea unui tratament și vă va răspunde la întrebări. De asemenea, experții noștri ortodonți vă vor informa despre posibilitățile de participare financiară a organismelor externe (de exemplu, asigurări sociale, asigurări obligatorii sau asigurări de invaliditate).

Ortodonție pentru adulți

Investește în tine și bucură-te de un zâmbet strălucitor pentru anii următori
Datorită apariției noilor tehnologii, ortodonția adulților se confruntă cu un adevărat boom. Într-adevăr, metode ortodontice inovatoare precum aparatele dentare pentru adulți cu benzi ceramice transparente, ortodonția linguală (brackets fixați în spatele dinților) sau jgheaburi dentare transparente termoformate (sistemul Invisalign®) au făcut posibilă realizarea tratamentelor ortodontice mult mai discrete – chiar invizibile.

Dincolo de simpla aliniere estetică a dinților, aparatele dentare pentru adulți au făcut posibilă modificarea situațiilor deranjante sau chiar incomode de mulți ani, precum:

 • O falcă aruncată prea mult înainte
 • O bărbie prea în spate
 • Un zâmbet expunând gingia
 • Prea mult spațiu între dinți sau dinți care se suprapun
 • Buze care nu se închid complet, chiar și atunci când sunt în repaus

Nu există limită de vârstă pentru începerea tratamentului ortodontic, așa că ortodonția adulților nu este o problemă, dimpotrivă; doar luarea anumitor medicamente și prezența problemelor gingivale pot fi o frână. Medicii noștri ortodonți sunt disponibili să discute situația dumneavoastră personală și să vă răspundă la întrebări. Nu ezitați să faceți o programare de informare cu unul dintre ei!

De ce sa optezi pentru ortodontie?


Dacă de multe ori ne gândim mai întâi la ortodonție din motive estetice, beneficiile tratamentului ortodontic sunt mult mai numeroase. Într-adevăr, dinții și maxilarele în poziție greșită pot provoca tulburări funcționale și pot fi dificil de curățat. Curățarea proasta a dinților duce la acumularea plăcii dentare pe dinți, care poate contribui la dezvoltarea cariilor și a bolilor gingiilor (de exemplu, pierderea gingiilor). Din cauza durerii cauzate, mestecatul poate fi alterat și deveni mai puțin eficient, ceea ce vă va afecta dieta și digestia. Malpozițiile dentare pot provoca, de asemenea, uzura excesivă a dinților, dureri la nivelul maxilarului, capului, gâtului și mușchilor faciali.

Vă așteptăm în cabinetele noastre din Alba Iulia și Abrud.
Alba iulia Strada Zlatnei nr.22, Alba Iulia 510002, România 0751 802 065 | Abrud Strada Detunata 93, Abrud 515100, România 0751 802 065
WWW.MADIDENTCLINIC.RO
Programări: 0751802065;
Zâmbim împreună!  🙂 Echipa Madident!