Prima pagină » Dentist » Spațiile între dinți

Spațiile între dinți

Spațiile între dinți sunt o problemă comună de sănătate dentară. Acestea pot fi cauzate de mai mulți factori, inclusiv dimensiunea inegală a dinților, pierderea unui dinte, îngustarea arcadei dentare sau pierderea masei osoase din jurul dinților.

În funcție de cauză, există mai multe opțiuni de tratament disponibile pentru spațiile între dinți. Acestea includ:

  • Ortodonție: aceasta poate fi o opțiune pentru persoanele cu spații între dinți cauzate de dimensiuni inegale ale dinților sau de o îngustare a arcadei dentare. Brățările sau alte dispozitive ortodontice pot fi utilizate pentru a muta dinții și a umple spațiile între ei.
  • Implanturi dentare: Dacă spațiul dintre dinți este cauzat de pierderea unui dinte, implanturile dentare pot fi o opțiune pentru a umple spațiul. Acestea sunt suruburi din titan sau alte materiale biocompatibile care sunt inserate în osul maxilar și înlocuiesc rădăcina dintelui pierdut.
  • Proteze dentare: Pentru persoanele care nu doresc sau nu pot beneficia de implanturi dentare, protezele dentare pot fi o opțiune. Acestea sunt dispozitive protetice care se aplică pe dinții naturali sau se atașează de ei și acoperă spațiul dintre ei.
  • Restaurare dentară: Restaurarea cu compozit poate fi utilizată pentru a umple spațiile între dinți. Acesta este un material compozit de culoarea dintelui care poate fi aplicat pe dinți și apoi modelat și lustruit pentru a se potrivi cu dinții naturali.

În orice caz, este important să discutați cu un medic dentist pentru a determina ce opțiune de tratament este cea mai potrivită pentru situația dvs. individuală și pentru a menține o igienă orală bună pentru a preveni apariția altor probleme dentare.

Vă așteptăm în cabinetele noastre din Alba Iulia și Abrud.

Alba iulia Strada Zlatnei nr.22, Alba Iulia 510002, România 0751 802 065 | Abrud Strada Detunata 93, Abrud 515100, România 0751 802 065

Zâmbim împreună!  🙂 Echipa Madident!

Programări: 0751802065

WWW.MADIDENTCLINIC.RO