Prima pagină » Dentist » Procedura de sinus lift în implantologia dentară: Indicații și etape

Procedura de sinus lift în implantologia dentară: Indicații și etape

Sinus lift în implantologie dentară

Atunci când pacienții se prezintă la clinica stomatologică Madident Clinic Alba Iulia în căutarea unui implant dentar, este esențial ca medicul specialist implantolog să evalueze disponibilitatea de structură osoasă pentru susținerea acestuia. În unele situații, pacienții pot avea nevoie de o procedură suplimentară numită sinus lift, care constă în adiția de os în zona sinusurilor maxilare, situată între maxilar și nas.

Sinus lift-ul este o intervenție de chirurgie dentară realizată de un specialist în acest domeniu. Aceasta implică crearea unui spațiu suplimentar pentru inserarea implantului dentar în cazurile în care înălțimea osului nu permite utilizarea unui implant mai lung pentru o fixare adecvată. Această procedură este necesară în situații precum pierderea dinților din zona posterioară a maxilarului, resorbția osoasă cauzată de boala parodontală sau când sinusurile maxilare sunt amplasate prea aproape, împiedicând inserarea implantului dentar.

Sinus lift în implantologie dentară

Pentru a efectua sinus lift-ul, medicul specialist în chirurgie dentară realizează o incizie și ridică gingia de pe osul care acoperă sinusul maxilar, creând o fereastră în os pentru a ajunge la membrana sinuzală. Aceasta este apoi ridicată cu atenție pentru a crea spațiul necesar augmentării osoase. Cantitatea de os adițională necesară variază în funcție de fiecare pacient. După plasarea osului suplimentar, locul este cusut pentru a permite procesul de vindecare.

Sinus lift în implantologie dentară

După intervenția de sinus lift, este crucial să urmezi instrucțiunile medicului specialist în chirurgie dentară. Evită să sufli sau să strănuți cu presiune, să te apleci în față și să folosești paiul pentru a bea lichide, deoarece aceste acțiuni pot afecta procesul de vindecare și pot provoca sângerare. Se recomandă consumul de lichide în primele ore, evitând alimentele fierbinți și optând pentru cele moi, ușor mestecabile și răcoritoare.

Vă așteptăm în cabinetele noastre din Alba Iulia și Abrud.

Alba iulia Strada Zlatnei nr.22, Alba Iulia 510002, România 0751 802 065 | Abrud Strada Detunata 93, Abrud 515100, România 0751 802 065

Zâmbim împreună!  🙂 Echipa Madident!

Programări: 0751802065

WWW.MADIDENTCLINIC.RO