Prima pagină » Dentist » Sănătatea orală și sănătatea inimii

Sănătatea orală și sănătatea inimii

Studiile recente au evidențiat o serie surprinzătoare de legături între sănătatea orală și sănătatea inimii. Persoanele care suferă de afecțiuni ale gingiilor, cum ar fi gingivita, inflamații sau infecții ale gingiilor, prezintă un risc dublu de a dezvolta boli de inimă.

În mod normal, există anumite tipuri de bacterii în cavitatea orală, însă riscul de dezvoltare a bolilor gingivale crește în cazul în care nu folosești corect ața dentară și nu te periezi corespunzător (pentru a elimina placa bacteriană care se acumulează pe dinți după consumul de alimente și băuturi). Odată ce boala gingiilor s-a instalat, se creează un mediu anormal și periculos, favorabil dezvoltării bacteriilor. Deoarece aceste afecțiuni determină sângerarea gingiilor, bacteriile pot pătrunde în sânge și pot contribui la formarea cheagurilor de sânge în artere, afectând fluxul sanguin către inimă.

Studiile arată că jumătate dintre persoanele cu vârsta peste 55 de ani prezintă afecțiuni ale gingiilor, acestea fiind principala cauză a pierderii dinților.

Riscul acestor afecțiuni crește pe măsură ce înaintăm în vârstă, însă îngrijirea sănătății orale ar trebui să înceapă încă din copilărie. Un periaj regulat, utilizarea aței dentare și vizitele regulate la dentist te vor ajuta să menții dinții perfect sănătoși.

Sănătatea orală și sănătatea inimii

Iată câteva simptome ale afecțiunilor gingivale:

  • Gust acru în gură.
  • Respirație urât mirositoare.
  • Sângerarea gingiilor.
  • Gingii umflate.
  • Pierderea dinților.
  • Sensibilitate dentară.
  • Durere la masticație.

Este important de menționat că există posibile legături între bolile gingivale și accidentul vascular cerebral, osteoporoza, diabetul, afecțiunile respiratorii și chiar nașterea prematură.

Vă așteptăm în cabinetele noastre din Alba Iulia și Abrud.

Alba iulia Strada Zlatnei nr.22, Alba Iulia 510002, România 0751 802 065 | Abrud Strada Detunata 93, Abrud 515100, România 0751 802 065

Zâmbim împreună!  🙂 Echipa Madident!

Programări: 0751802065

WWW.MADIDENTCLINIC.RO