Prima pagină » Dentist » Reconstrucția tisulară ghidată. Când și în ce condiții este utilizată?

Reconstrucția tisulară ghidată. Când și în ce condiții este utilizată?

Reconstrucția tisulară în stomatologie se referă la utilizarea unor proceduri și materiale special concepute pentru a ajuta la regenerarea și reconstrucția țesuturilor din cavitatea bucală care au fost afectate de diverse afecțiuni sau tratamente dentare.

Unele dintre afecțiunile care pot necesita reconstrucție tisulară în stomatologie includ:

  • Caria dentară – aceasta poate duce la distrugerea dentară și poate necesita restaurarea dinților cu materiale dentare, precum plombe sau coroane dentare.
  • Traumatisme dentare – acestea pot duce la fracturi sau pierderea dinților, care pot fi înlocuiți prin intermediul implanturilor dentare sau a protezelor dentare.
  • Parodontita – aceasta este o afecțiune inflamatorie a țesutului care susține dinții, care poate duce la pierderea țesutului și a dinților. În funcție de gravitatea afecțiunii, pot fi necesare tratamente precum detartrajul, periajul subgingival, terapia cu laser sau chiar intervenția chirurgicală pentru a îndepărta țesutul afectat și pentru a promova regenerarea țesutului sănătos.
  • Cancerele orale – acestea pot necesita intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea tumorii și a țesuturilor afectate, urmată de reconstrucție tisulară pentru a restaura aspectul și funcționalitatea zonei afectate.

Pentru a ajuta la reconstrucția tisulară în stomatologie, se pot utiliza diferite tehnici și materiale, precum grefele osoase, membranele de colagen, protezele dentare, implanturile dentare, materialele de umplutură și altele. Acestea sunt utilizate pentru a restaura structura și funcționalitatea dinților și a țesuturilor din cavitatea bucală, în funcție de necesitățile și afecțiunile pacientului.

Reconstrucția tisulară ghidată

În clinicile noastre cazurile care necesită reconstrucție tisulara ghidata sunt abordate interdisciplinar – echipa formata din 2 medici: Dr. Bodo Tamás-Örs(specialist chirurgie maxilo-faciala) și Dr. Ciocan Adrian(specialist parodontologie) asistați de 1-2 asistente in funcție de complexitatea cazului. In afara specialiștilor noștri în clinici, pacienți beneficiază de aparatura și tehnică de ultimă generație cu ar fi: centrifuga A-PRF, I-PRF, chirurgie ghidata, tehnica Khoury și altele.

Sunt cazuri complexe care înainte de a fi implantate și protezate necesita aceste tehnici suplimentare de reconstrucție de țesuturi dure(os) și țesuturi moi(gingie).

Reconstrucția tisulară ghidată

Pentru a obține mai multe informații și pentru a primi un plan de tratament personalizat, nu ezita sa apelezi la unul din specialiștii noștri.

Vă așteptăm în cabinetele noastre din Alba Iulia și Abrud.

Alba iulia Strada Zlatnei nr.22, Alba Iulia 510002, România 0751 802 065 | Abrud Strada Detunata 93, Abrud 515100, România 0751 802 065

Zâmbim împreună!  🙂 Echipa Madident!

Programări: 0751802065

WWW.MADIDENTCLINIC.RO