Prima pagină » Cazuri » Reabilitare orală

Reabilitare orală

Ultimul caz al clinicii noastre pentru anul 2020. Un caz de reabilitare orală provocator datorat condițiilor de la care plecăm. Cele 2 mari probleme cu care ne-am confruntat au fost parodontita cronică avansată și un pat receptor implantar deficitar atât calitativ cât și cantitativ. Așa că specialiștii noștri și-au pus următoarele întrebări  în urma analizei clinice și paraclinice:

Ce soluții avem în cazul unui os receptor minim în cazul arcadei maxilare?

Soluții în cazul de fata:

   1. Pentru a putea realiza o reabilitare implanto-purtata fixa ar fi fost nevoie de sinus lift și augmentare osoasa. Această soluție are că dezavantaj durata mai lungă de timp necesara osteointegrarii.

  2) Stabilizarea parodontala a dinților existenți și realizarea unei restaurări fixe în zona frontala în combinație cu o restaurare protetica mobilizabila scheletata pentru zona posterioară. Avantajele acestei soluții sunt durata mult mai scurta de realizare dar ca  dezavantaj major fiind predictibilitatea dinților stâlpi parodontotici.

* Pacienta a optat pentru a doua soluție datorită distanței față de clinica noastră și dificultăților deplasării în condițiile restricțiilor  legate de pandemia

Reabilitare orală

Rezultatul este unul satisfăcător atât pentru pacient cât și pentru echipa noastră. Sperăm  într-un an nou cu mai puține restricții și mai multe zâmbete sănătoase. 

Ce materiale sunt indicate a fi folosite în restaurările protetice?

În acest caz datorită predictibilității mai reduse a dinților stâlpi am optat pentru o restaurare metalo-ceramica. În alte condiții în care predictibilitatea ar fi fost mai buna am fi optat pentru ceramica pe suport de zirconiu sau integral ceramica datorită esteticii și biocompatibilității superioare

Acest an ne-a adus multe provocări atât pe plan profesional cât și socio-economic iar acest caz prezentat este un rezumat al unui an în care am fost nevoiți la unele cazuri sa temporizăm prin astfel de lucrări realizarea unor reabilitări mai complexe. Rezultatul este unul satisfăcător atât pentru pacient cât și pentru echipa noastră. Sperăm  într-un an nou cu mai puține restricții și mai multe zâmbete sănătoase. 

Zâmbim împreună Echipa Madident!!!