Prima pagină » Cazuri » De ce este importantă provizoria în implantologia orală?

De ce este importantă provizoria în implantologia orală?

Astăzi vă prezentăm un caz complex reabilitat cu ajutorul, exclusiv al implanturilor dentare. Pacienta se prezintă în clinica noastră cu formă severă de boala parodontală, fiind afectați toți dinții, prezentând mobilitate gradul III(marcată)! Am ales soluția inserării a șase implante la arcada maxilară(all on six) și 4 implante la arcada mandibulară(all on four). Știm că pe perioada osteointegrarii (5-6 luni) este necesară asigurarea funcției masticatorii și estetice pe care am asigurat o cu ajutorul restaurărilor provizorii, în cazul nostru: – proteză totală acrilică maxilară( stabilitate primară scăzută și necesitatea regenerării osoase ghidate) – supraprotezare mandibulară înșurubată la implantele recent inserate( stabilitate primară crescută și posibilitatea folosirii implantelor ca suport imediat după etapa chirurgicala).

Întrebarea pe care o primim adesea este următoarea: după inserarea implantelor la cât timp voi putea avea dinți?Răspunsul este personalizat în funcție de cazul clinic și totul depinde de calitatea și cantitatea osoasa de care dispune pacientul. Sunt cazuri in care pacientul pleacă în 24-48 de ore cu dinți( restaurari implanto-purtate) sau pacienți care necesită o anumită perioadă de timp pentru a putea încărca implantele. În ultimul caz noi încercăm, totuși , să oferim pacienților un confort de viață pentru această perioadă, oferindu-le provizorii de tipul protezelor acrilice totale sau provizorii cu sprijin dentar acolo unde mai avem dinți restanți pe arcadă.Cazul de față implică ambele variante: atât încărcarea imediată(arcada mandibulară) cât și încărcarea întârziată(arcada maxilară) dar pacienta se poate bucura de un confort atât funcțional cât și estetic pe perioada osteointegrarii implantelor.

provizoria în implantologia orală
provizoria în implantologia orală

Vă așteptăm în cabinetele noastre din Alba Iulia și Abrud.
Alba iulia Strada Zlatnei nr.22, Alba Iulia 510002, România 0751 802 065 | Abrud Strada Detunata 93, Abrud 515100, România 0751 802 065
WWW.MADIDENTCLINIC.RO
Programări: 0751802065;
Zâmbim împreună!  🙂 Echipa Madident!