Prima pagină » Chirurgie orală » Proteze dentare – Tipuri și îngrijire adecvată | Ghid complet

Proteze dentare – Tipuri și îngrijire adecvată | Ghid complet

De-a lungul timpului, afecțiunile dentare pot duce la pierderea dinților naturali, iar protezele dentare reprezintă soluții ideale pentru înlocuirea acestora. Descoperă diversele tipuri de proteze dentare și îngrijirea adecvată pentru o dantură funcțională și estetică.

Ce înseamnă proteza dentară și cum te poate ajuta?


Protezele dentare sunt opțiuni de tratament stomatologic care permit înlocuirea dinților lipsă, restaurând astfel funcționalitatea și aspectul danturii. Acestea sunt personalizate pentru fiecare pacient și nu doar îmbunătățesc procesele de mestecare și vorbire, ci contribuie și la încrederea în sine prin îmbunătățirea aspectului feței.

Tipuri de proteze dentare – Alege soluția potrivită pentru tine


Există mai multe tipuri de proteze dentare, adaptate dimensiunii și modului de fixare. Putem distinge între protezele parțiale și cele totale, precum și între protezele mobile și cele fixe.

Proteze totale – Restaurează-ți întreaga dantură


Protezele dentare totale sunt soluția ideală pentru înlocuirea tuturor dinților naturali în cazul afecțiunilor dentare avansate sau a traumatismelor. Procedura și fixarea protezei variază în funcție de fiecare caz în parte.

Proteze parțiale – O soluție pentru dinții sănătoși


Protezele parțiale sunt recomandate atunci când pacientul mai are dinți sănătoși sau salvabili. Acestea se realizează în jurul dinților naturali și se fixează folosind sisteme speciale cu o culoare similară dinților.

Lucrări protetice fixe – Zâmbetul natural și confortabil


Lucrările protetice fixe oferă un zâmbet nou, natural și confortabil, fiind o opțiune revoluționară pentru înlocuirea dinților naturali lipsă. Aceste proteze dentare fixe se simt ca și cum ar fi dinți naturali și îmbunătățesc fizionomia facială.

Protezele dentare la Clinica Stomatologică Madident Alba Iulia


La clinica noastră, oferim două tipuri de lucrări protetice fixe: supraproteze dentare și lucrări protetice fixe cimentate pe implanturi dentare. Acestea asigură rezistența și stabilitatea protezelor dentare pentru un zâmbet sănătos și frumos.

Gestionarea corectă a protezelor dentare


Pentru a te bucura de o proteză dentară de lungă durată, este important să acorzi atenție igienei orale și să respecți recomandările medicului specialist. Curățarea regulată și corectă a protezei dentare, precum și programarea vizitelor periodice la medicul dentist vor contribui la menținerea sănătății dentare și a protezei.

Proteze dentare – Tipuri și îngrijire adecvată

Protezele dentare reprezintă soluții eficiente pentru înlocuirea dinților naturali lipsă. Alegerea tipului de proteză dentară potrivită, îngrijirea corespunzătoare și consultarea periodică a medicului specialist sunt cheia unei danturi sănătoase și frumoase. Încredințează-ți zâmbetul în mâinile experților pentru rezultate optime și o viață plină de încredere.

Protezele dentare fixe și mobile sunt soluții eficiente pentru înlocuirea dinților lipsă și oferă atât beneficii funcționale, cât și estetice. Descoperă diferitele tipuri de proteze dentare, avantajele lor și sfaturi pentru îngrijirea adecvată, pentru o dantură sănătoasă și frumoasă.

Proteze dentare – Tipuri și îngrijire adecvată

Lucrările protetice fixe cimentate pe implanturi dentare – Refacerea rapidă a danturii


Lucrările protetice fixe cimentate pe implanturi dentare reprezintă o variantă rapidă și eficientă pentru refacerea întregii danturi. Această procedură se realizează într-o singură zi, utilizând implanturi dentare DSI. Lucrarea protetică este fixă și se bazează exclusiv pe implanturi, putând fi îndepărtată doar de către medic. Prin intermediul osteointegrării, pacienții poartă inițial o lucrare protetică fixă provizorie, urmând ca după vindecarea completă să primească o lucrare finală fixă. Implanturile Premium DSI asigură rezistență, stabilitate și estetică. Oricine poate obține un zâmbet sănătos, frumos și perfect funcțional, explică Dr. Ciocan Adrian, medic implantolog la Clinica Stomatologică Madident Alba Iulia.

Proteze mobile – O opțiune pentru înlocuirea dinților lipsă


Protezele dentare mobile sunt recomandate pentru înlocuirea dinților lipsă și reprezintă o alternativă la implanturile dentare. Dr. Ciortea Madalina, specialist în proteze dentare la Clinica Stomatologică Madident Alba Iulia, explică că protezele dentare sunt recomandate în funcție de fiecare caz în parte. Există pacienți care nu își permit implanturile dentare și aleg protezele mobile, sau pacienți cu anumite afecțiuni care nu permit inserarea implanturilor. Uneori, lipsa suficientă de os poate fi depășită prin utilizarea implanturilor zigomatice. Totuși, unii pacienți preferă protezele mobile în locul acestei soluții.

Avantajele protezelor dentare – Restaurarea funcționalității și esteticii dentare


Refacerea danturii cu ajutorul protezelor dentare aduce numeroase beneficii funcționale și estetice. Indiferent de tipul protezei dentare alese, vei putea mânca din nou alimentele preferate și vei putea zâmbi cu încredere. Purtați o proteză dentară te ajută să recâștigi încrederea în tine și să îți reiei activitățile zilnice.

Recomandări și indicații pentru protezele dentare


Diversele tipuri de proteze dentare sunt recomandate de medicii specialiști, în funcție de nevoile și preferințele fiecărui pacient. Protezele dentare sunt necesare persoanelor care suferă de diverse afecțiuni orale sau care au suferit traume și prezintă lipsa dinților. În domeniul stomatologiei, există soluții personalizate pentru orice problemă dentară, inclusiv pentru pacienții care nu sunt eligibili pentru implanturile dentare datorită insuficienței osoase. Prin adiții osoase, acești pacienți pot beneficia totuși de un zâmbet sănătos și frumos.

Sfaturi de îngrijire pentru proteze dentare fixe și mobile


Îngrijirea corespunzătoare a protezelor dentare este esențială pentru menținerea sănătății cavității orale. Pacienții cu proteze mobile trebuie să fie atenți la masticație, evitând mușcarea cu dinții din față pentru a preveni dislocarea protezei. Alimentele crocante, lipicioase și lichidele fierbinți ar trebui evitate, deoarece pot deforma proteza. Pentru protezele fixe, igiena orală se realizează la fel ca și pentru dinții naturali, cu periaj de cel puțin două ori pe zi și utilizarea dușului bucal. În cazul protezelor mobile, acestea trebuie spălate de două ori pe zi, cu o periuță specială pentru proteze sau cu o periuță de dinți normală, utilizând soluții de curățare recomandate de medic. De asemenea, protezele mobile trebuie păstrate în apă la temperatura camerei atunci când nu sunt purtate, pentru a preveni deshidratarea materialului. Este important să se curețe dinții rămași, gingiile, mucoasele orale și limba atunci când se îndepărtează proteza pentru curățare.

Așadar, protezele dentare fixe și mobile oferă soluții eficiente pentru înlocuirea dinților lipsă. Indiferent de tipul protezei alese, este esențială îngrijirea adecvată și respectarea recomandărilor medicului pentru a avea o dantură sănătoasă și frumoasă.

Vă așteptăm în cabinetele noastre din Alba Iulia și Abrud.

Alba iulia Strada Zlatnei nr.22, Alba Iulia 510002, România 0751 802 065 | Abrud Strada Detunata 93, Abrud 515100, România 0751 802 065

Zâmbim împreună! 😁 Echipa Madident!

Programări: 0751802065

WWW.MADIDENTCLINIC.RO