Prima pagină » Dentist » Măseaua de minte

Măseaua de minte

Măseaua de minte reprezintă al treilea molar și își îndeplinește rolul în mestecarea, tăierea și fărâmițarea alimentelor consumate. De obicei, o persoană are trei molari permanenți, iar erupția măselei de minte are loc între vârsta de 18 și 24 de ani.

Apariția măselei de minte poate crea neplăceri și dificultăți pentru mulți adulți în perioada maturității. Este important să recunoaștem semnele asociate cu aceasta.

Deși molarii de minte nu sunt foarte diferiți de ceilalți dinți, cu excepția faptului că erup în ultimul rând, ei sunt la fel de utili ca și ceilalți dinți dacă se dezvoltă corect și stabilesc o relație armonioasă cu restul dinților și gingiilor sănătoase. Din păcate, aceste condiții nu sunt întotdeauna îndeplinite.

Există diverse probleme care pot apărea în legătură cu molarii de minte și care pot afecta dinții vecini.

Printre cele mai frecvente probleme asociate se numără:

  • Depunerea excesivă de tartru.
  • Carii dificil de tratat, atât pe molarii de minte, cât și pe ceilalți dinți din jur.
  • Probleme de masticație și infecții în zona molarului de minte.
  • Transformarea țesutului de formare a molarilor în chist – o cavitate umplută cu lichid care se dezvoltă în apropierea nervilor maxilarului, înlocuind cantități semnificative de os și exercitând presiune asupra acestora.
  • Dacă molarii de minte nu se dezvoltă corect și nu au suficient spațiu pentru erupție, pot cauza dureri și chiar resorbție a rădăcinilor dinților adiacenți.
  • Încolăcirea cu ceilalți dinți.
  • Recidive după tratamentul ortodontic.

În cazul în care te confrunți cu una sau mai multe dintre aceste afecțiuni relationate cu măseaua de minte, este important să consulți un medic stomatolog cât mai curând posibil. Vizita la medicul specialist te va ajuta să previi complicațiile și să eviți disconfortul pe termen lung.

Vă așteptăm în cabinetele noastre din Alba Iulia și Abrud.

Alba iulia Strada Zlatnei nr.22, Alba Iulia 510002, România 0751 802 065 | Abrud Strada Detunata 93, Abrud 515100, România 0751 802 065

Zâmbim împreună!  🙂 Echipa Madident!

Programări: 0751802065

WWW.MADIDENTCLINIC.RO