Prima pagină » Servicii Clinica Stomatologica Madidentclinic Alba Iulia » Lucrări protetice fixe pentru o dantură sănătoasă și frumoasă

Lucrări protetice fixe pentru o dantură sănătoasă și frumoasă

În ziua de astăzi, oricine poate avea o dantură sănătoasă și frumoasă prin intermediul lucrărilor protetice fixe. Aceste lucrări oferă o alternativă confortabilă și naturală pentru înlocuirea dinților naturali. Dacă dorești o schimbare în viața ta și îți dorești o dantură perfectă, iată avantajele funcționale și estetice ale lucrărilor protetice fixe.

Avantajele și tipurile de lucrări protetice fixe pentru o dantură sănătoasă și frumoasă

Ce reprezintă lucrările protetice fixe?

Protezele dentare sunt opțiuni de tratament stomatologic care permit pacienților să beneficieze de o dantură funcțională. Acestea înlocuiesc dinții naturali în cazul în care aceștia nu mai pot fi tratați sau au fost pierduți din cauza unor traumatisme. Există mai multe tipuri de proteze dentare recomandate de medicii specialiști în funcție de nevoile și preferințele fiecărui pacient.

Lucrările protetice fixe sunt tipuri de proteze dentare care înlocuiesc întreaga dantură și restabilesc atât funcționalitatea, cât și estetica. În cadrul unei consultații la o clinică stomatologică, medicul și pacientul discută și aleg cea mai potrivită opțiune de tratament. Pentru mulți oameni, primirea unei lucrări protetice fixe reprezintă un nou început, în care își pot relua activitățile cu mai multă încredere.

Lucrări protetice fixe pentru o dantură sănătoasă și frumoasă

Tipuri de lucrări protetice fixe

Există două tipuri principale de lucrări protetice fixe: cele pe bază de dinți naturali și cele susținute de implanturi dentare. Alegerea tipului de proteză se face în funcție de afecțiunile dentare și posibilitatea de a salva dinții naturali.

Dr. Ciocan Adrian, medic protetician în cadrul Clinicii Stomatologice Madident Alba Iulia, are o experiență vastă în realizarea de lucrări protetice. El a readus zâmbetul pe buzele a sute de pacienți și se mândrește cu rezultatele durabile obținute.

Avantajele lucrărilor protetice fixe

Lucrările protetice fixe oferă o serie de avantaje pacienților care optează pentru acest tratament stomatologic. Acestea includ:

  1. Aspect estetic deosebit, similar cu dinții naturali.
  2. Masticație normală, fără durere.
  3. Vorbitul clar și exprimarea adecvată.
  4. Recâștigarea încrederii în sine.
  5. Timp redus de executare a lucrărilor.

Cine poate beneficia de lucrări protetice fixe?

Lucrările protetice fixe susținute de implanturi dentare sunt potrivite pentru persoanele cu afecțiuni dentare grave, cum ar fi cariile avansate. Acestea sunt, de asemenea, recomandate pentru pacienții cu boală parodontală și pentru cei care doresc o alternativă la protezele mobile. Vârsta nu este un impediment, iar sistemul de implanturi dentare DSI Premium poate fi o opțiune potrivită atât pentru persoanele tinere, cât și pentru cele în vârstă.

Sfaturi de îngrijire

Îngrijirea corectă a lucrărilor protetice fixe este crucială pentru succesul pe termen lung și pentru reducerea riscului de afecțiuni orale. Pacienții trebuie să respecte indicațiile medicului și să adopte o igienă orală corespunzătoare. În timpul purtării lucrărilor protetice provizorii, se recomandă consumul de alimente moi pentru a evita fracturarea acestora.

Igiena orală zilnică trebuie să includă periajul dentar de cel puțin 2 ori pe zi, folosirea apei de gură și, dacă este necesar, utilizarea dușului bucal. De asemenea, este important să se efectueze vizite regulate la stomatolog pentru control și igienizare profesională.

Vă așteptăm în cabinetele noastre din Alba Iulia și Abrud.

Alba iulia Strada Zlatnei nr.22, Alba Iulia 510002, România 0751 802 065 | Abrud Strada Detunata 93, Abrud 515100, România 0751 802 065

Zâmbim împreună! 😁 Echipa Madident!

Programări: 0751802065

WWW.MADIDENTCLINIC.RO