Prima pagină » Dentist » Îngrijirea implanturilor dentare pentru succesul pe termen lung

Îngrijirea implanturilor dentare pentru succesul pe termen lung

Când luăm decizia de a alege implanturi dentare, este esențial să căutăm informații relevante despre experiența medicului implantolog, riscurile asociate și tehnologia și materialele utilizate.

După procedura de implantare, îngrijirea și menținerea sănătății implanturilor dentare devin vitale pentru a asigura succesul pe termen lung al tratamentului și pentru a păstra garanția oferită.

Pentru a beneficia de confortul oferit de lucrările care se aseamănă și se comportă precum dinții naturali, trebuie să ne asigurăm că respectăm îndrumările adecvate.

Cum putem asigura succesul implanturilor dentare?

Informăm în detaliu despre experiența medicului implantolog înainte de a lua decizia
Alegerea unui medic implantolog cu experiență adecvată este deosebit de importantă pentru a garanta succesul intervenției și pentru a evita eventuale complicații ulterioare.

Igiena orală trebuie să fie exemplară: periaj, utilizarea aței dentare și a apei de gură


Implanturile dentare necesită o îngrijire zilnică atentă. O zonă crucială în menținerea integrității unui implant este zona de contact între gingie și titanul implantului, care formează un „sigiliu biologic” pentru a proteja implantul dentar integrat în os de bacteriile din cavitatea bucală. Neglijarea igienei poate duce la acumularea resturilor alimentare și a bacteriilor în jurul implanturilor, ceea ce poate provoca respirație urât mirositoare și inflamații gingivale. Pe termen lung, bacteriile pot afecta osul care susține implantul, determinând resorbție osoasă.

Curățarea implanturilor trebuie efectuată după fiecare masă.

Dacă nu este posibil, trebuie să ne asigurăm că ne spălăm pe dinți de cel puțin două ori pe zi, dimineața și seara.

Periajul dentar trebuie realizat la fel ca și în cazul dinților naturali. Nu trebuie să uităm să periem și limba, gingiile și obrajii, deoarece bacteriile pot supraviețui pe suprafața limbii. Periile interdentare sau cele cu vârf conic pot fi utile. În cazul utilizării unei periuțe de dinți electrice, periajul trebuie realizat cu atenție pentru a evita leziuni ale gingiilor.

După periaj, utilizarea aței dentare este importantă. Există mai multe tipuri de ață dentară disponibile, subțire, groasă, cu sau fără ceară. Ața dentară cu ceară asigură o alunecare mai ușoară pe suprafața dinților. Există, de asemenea, ață dentară impregnată cu mentă sau fluor, iar alegerea depinde de preferințe. Este esențial să utilizăm ața dentară pentru a accesa zonele pe care periuța de dinți nu le poate curăța eficient.

Clătirea gurii cu apă de gură nediluată timp de un minut, de două ori pe zi (dimineața și seara), este de asemenea importantă. După utilizarea apei de gură, este recomandat să nu consumăm alimente sau lichide timp de 30 de minute.

Ingrijire implanturi dentare succes pe termen lung

Controlul periodic la dentist o dată la 6 luni este esențial. Întâlnirile regulate cu medicul stomatolog permit observarea stării generale a implanturilor și a lucrărilor protetice, precum și identificarea eventualelor modificări și menținerea sănătății gingiilor și a osului.

îngrijire implanturi dentare succes pe termen lung

La Madident Clinic, acordăm o atenție deosebită acestor aspecte și ne asigurăm că vă amintim când trebuie să veniți pentru consultații periodice.

Cu ajutorul tehnologiei moderne din domeniul stomatologiei și experienței medicilor noștri, obținem rezultate excelente chiar și în cazurile cele mai complexe. Avem recorduri de implantare dentară la pacienți cu vârsta de până la 86 de ani.

Vă așteptăm în cabinetele noastre din Alba Iulia și Abrud.

Alba iulia Strada Zlatnei nr.22, Alba Iulia 510002, România 0751 802 065 | Abrud Strada Detunata 93, Abrud 515100, România 0751 802 065

Zâmbim împreună!  🙂 Echipa Madident!

Programări: 0751802065

WWW.MADIDENTCLINIC.RO