Prima pagină » Dentist » Implanturi dentare: Prețuri, Etape de inserare și Importanța prevenției

Implanturi dentare: Prețuri, Etape de inserare și Importanța prevenției

Pierderea dinților este o problemă comună, de aceea prevenirea afecțiunilor dentare prin igienă orală corectă și vizite regulate la stomatolog sunt esențiale. Implanturile dentare oferă o soluție durabilă și estetică pentru a înlocui dinții lipsă.

Ce sunt implanturile dentare și când sunt necesare?

În cadrul Clinicii Stomatologice Madident, implanturile dentare DSI sunt o opțiune sigură și rapidă pentru reconstrucția totală a danturii. Acestea sunt potrivite pentru pacienții care doresc o lucrare dentară fixă și pot beneficia de ele cei care au pierdut o mare parte sau toți dinții, precum și cei care poartă proteze dentare mobile sau suferă de boala parodontală.

Beneficiile implanturilor dentare și confortul oferit

Implanturile dentare înlocuiesc protezele dentare mobile, oferind pacienților un zâmbet estetic și o funcționalitate îmbunătățită. Acestea au o durată de viață mai mare decât protezele dentare și oferă confort sporit. Trecerea de la proteze mobile la implanturi dentare fixe permite vorbirea clară, mâncarea și zâmbetul cu încredere.

Implanturi dentare: Prețuri, Etape de inserare și Importanța prevenției

Importanța prevenției și restricțiile asociate cu protezele dentare mobile

Protezele dentare mobile au mai multe restricții și necesită o îngrijire constantă. Ele pot fi dislocate sau deformate în urma mușcăturilor incorecte sau consumului de alimente nerecomandate. Durata de viață a protezelor mobile este de aproximativ 5 ani, iar întreținerea lor necesită atenție și igienizare constantă.

Costurile și numărul de implanturi dentare necesare

Prețul intervenției de inserare a implanturilor dentare pentru înlocuirea întregii danturi variază în funcție de complexitatea cazului și planul de tratament. Pentru a obține informații precise despre costuri, este recomandat să te programezi pentru un consult stomatologic personalizat. În cadrul acestei intervenții, se pot insera de obicei 6 implanturi în arcada superioară și 4 implanturi în arcada inferioară.

Etapele inserării implanturilor dentare și importanța prevenției ulterioare

Procesul de inserare a implanturilor dentare începe cu o evaluare radiografică a danturii pacientului pentru a determina planul de tratament adecvat. Extracția dinților afectați și inserarea implanturilor sunt urmate de o perioadă de vindecare de aproximativ 4-6 luni. După această perioadă, pacientul primește o lucrare finală.

După intervenția chirurgicală, respectarea indicațiilor medicului stomatolog este crucială. Este recomandat consumul de alimente moi în perioada de recuperare și menținerea unei igiene orale corecte. Vizitele regulate la stomatolog și igienizarea profesională joacă un rol important în menținerea sănătății danturii.

Implanturi dentare: Preț etape și importanța prevenției

Implanturile dentare reprezintă soluția ideală pentru a obține o dantură funcțională și estetică. La Clinica Stomatologică Madident, pacienții pot avea încredere într-un tratament personalizat, durabil și în obținerea unui zâmbet frumos pe termen lung.

Vă așteptăm în cabinetele noastre din Alba Iulia și Abrud.

Alba iulia Strada Zlatnei nr.22, Alba Iulia 510002, România 0751 802 065 | Abrud Strada Detunata 93, Abrud 515100, România 0751 802 065

Zâmbim împreună! 😁 Echipa Madident!

Programări: 0751802065

WWW.MADIDENTCLINIC.RO