Prima pagină » Chirurgie orală » Câte implanturi dentare sunt necesare pentru un zâmbet perfect?

Câte implanturi dentare sunt necesare pentru un zâmbet perfect?

Toți ne dorim un zâmbet perfect, însă uneori trebuie să apelăm la medicul stomatolog pentru a obține acest rezultat. Descoperă câte implanturi dentare sunt necesare pentru a avea un zâmbet ideal și informează-te despre opțiunile disponibile.

Implanturile dentare reprezintă soluții eficiente și practice pentru înlocuirea unuia sau mai multor dinți lipsă. Acestea sunt realizate din materiale rezistente precum titanul sau zirconiul și oferă o funcționalitate similară cu rădăcina naturală a dintelui. Un implant dentar constă în trei componente: rădăcina, bontul protetic și coroana dentară. Dar câte implanturi sunt necesare pentru a obține un zâmbet complet?

Implanturi dentare pentru zâmbetul perfect

În prezent, specialiștii în implantologie orală se împart în două categorii în ceea ce privește numărul de implanturi necesare. Există cei care susțin că fiecare dinte lipsă trebuie înlocuit cu un implant, ceea ce ar putea însemna chiar 12-14 implanturi pentru a refacerea unui maxilar sau a unei mandibule. Însă, tehnologia a evoluat și a apărut metoda All on Four / all on Six, care permite înlocuirea unui număr minim de implanturi cu un număr maxim de dinți. De exemplu, cu șase implanturi la maxilar se pot înlocui 12 dinți, iar cu patru implanturi la mandibulă se pot înlocui 12 dinți”, explică medicul stomatolog Ciocan Adrian.

Implanturi dentare pentru zâmbetul perfect

Medicul adaugă că în anumite situații, atunci când lipsesc trei sau patru dinți pe aceeași parte, pot fi suficiente doar două implanturi pentru a înlocui acești dinți. Este important de menționat că implantul dentar are rolul de a susține dinții și nu previne resorbția osului, ci chiar poate contribui la pierderea osului. În prezent, implanturile au devenit mai mici atât ca dimensiune, cât și ca număr, atunci când se dorește realizarea unor lucrări fixe.

Pacienții care au unul sau mai mulți dinți lipsă pot beneficia de implanturile dentare de la DSI. Această soluție nu are limită de vârstă, iar chiar și pacienții în vârstă de peste 80 de ani, care au suficient os, pot beneficia de un implant dentar.

Dacă dorești o experiență excepțională și consulți medici profesioniști care pun sănătatea pacientului pe primul loc, nu ezita să ne contactezi pentru a programa o consultație.

Vă așteptăm în cabinetele noastre din Alba Iulia și Abrud.

Alba iulia Strada Zlatnei nr.22, Alba Iulia 510002, România 0751 802 065 | Abrud Strada Detunata 93, Abrud 515100, România 0751 802 065

Zâmbim împreună! 😁 Echipa Madident!

Programări: 0751802065

WWW.MADIDENTCLINIC.RO