Prima pagină » Dentist » Implantul Dentar – Răspunsuri la Întrebări Comune

Implantul Dentar – Răspunsuri la Întrebări Comune

Implantul Dentar – Răspunsuri la Întrebări Comune

Implantul dentar este o soluție modernă și eficientă pentru înlocuirea dinților pierduți, adaptată vremurilor tehnologice în care trăim. În stomatologie, acest tratament devine tot mai popular datorită similitudinii pe care o oferă pacienților cu dinții naturali. Descoperă mai jos zece întrebări frecvente despre implantul dentar și răspunsurile lor.

Ce este implantul dentar și cum funcționează?

Implantul dentar reprezintă un șurub metalic special conceput pentru a înlocui rădăcina unui dinte pierdut. Pentru ca implantul să se integreze bine în os, este necesară o calitate bună a osului în care va fi plasat. În unele cazuri, poate fi necesară adiția de os pentru a asigura stabilitatea implantului.

Există riscul ca organismul să respingă implantul dentar?

Chiar dacă există posibilitatea ca organismul să respingă implantul dentar, acest lucru este foarte rar întâlnit. Cauzele respingerii pot fi multiple și nu se limitează doar la intoleranța la titan, materialul din care este fabricat implantul. Igiena orală deficitară, alergiile la metale sau probleme în efectuarea corectă a procedurii pot influența respingerea implantului. În clinica stomatologică Dr. Leahu, utilizăm tehnologia PRGF, care asigură o rată de succes de 100% pentru implanturi și accelerează procesul de vindecare a pacientului.

Este dureroasă procedura de inserare a implantului dentar?

Aceasta este o întrebare frecventă a pacienților și merită menționat că inserarea implantului se realizează sub sedare conștientă, astfel încât pacientul să nu simtă durere. În perioada post-operatorie, pot apărea ușoare disconforturi, dar acestea pot fi gestionate cu ajutorul medicamentelor antiinflamatoare și a antibioticelor recomandate.

Care este durata de viață a unui implant dentar?

Implanturile dentare au o durată de viață semnificativ mai lungă decât alte soluții de înlocuire a dinților. Unii medici chiar afirmă că acestea au „garanție pe viață”. Statisticile indică faptul că după aproximativ 10 ani, implanturile dentare au un procent de retenție de aproximativ 95%. Există pacienți care trăiesc cu implanturi dentare pe toată durata vieții. Este important de menționat că fumatul poate reduce semnificativ durata de viață a implantului.

Cine poate beneficia de un implant dentar?

Implantul dentar este recomandat persoanelor de peste 20 de ani, care au o stare generală de sănătate bună. Tratamentul nu este indicat pentru cei care nu au finalizat dezvoltarea osoasă a maxilarelor. În clinica stomatologică Dr. Leahu, oferim soluții personalizate pentru fiecare pacient, inclusiv pentru cei care au suferit intervenții chirurgicale majore, diabetici sau care suferă de osteoporoză.

Cât durează procedura de inserare a unui implant dentar? Durata procedurii de inserare a unui implant dentar variază în funcție de numărul și amplasarea implanturilor. În general, o intervenție simplă și fără complicații poate dura mai puțin de o oră.

Este vizibil că am un implant dentar?

Implantul dentar este conceput astfel încât să se potrivească cu culoarea și forma dinților naturali. Singura modalitate de a identifica un implant este prin intermediul unei radiografii care arată metalul care înlocuiește rădăcina dintelui.

Când ar trebui să consider un implant dentar?

Imediat ce un dinte a fost pierdut, este recomandat să faci o programare la stomatolog pentru evaluare și planificare. Succesul implantului depinde de sănătatea și rezistența osului maxilar. Pe măsură ce timpul trece, osul se poate degrada, ceea ce poate afecta durabilitatea implantului. În anumite situații, poate fi necesară o grefă osoasă înainte de inserarea implantului. Pentru a evita această procedură complicată și dureroasă, este indicat să consulți medicul stomatolog cât mai curând posibil după căderea dintelui.

Necesită implantul dentar îngrijiri speciale?

Implanturile dentare necesită aceeași îngrijire ca și dinții naturali. Vizitele regulate la stomatolog, o igienă orală corectă și o alimentație sănătoasă sunt esențiale pentru menținerea pe termen lung a implantului. Utilizarea aței dentare zilnic este, de asemenea, o practică benefică pentru menținerea igienei implantului. Cele mai multe afecțiuni dentare și pierderi de implanturi apar din cauza neglijării utilizării aței dentare.

Care sunt riscurile asociate implanturilor dentare?

Implanturile dentare sunt considerate sigure și eficiente, având o istorie de utilizare îndelungată. Această procedură este una dintre cele mai previzibile din stomatologie. Complicațiile intervenției chirurgicale sunt rare, dar, ca în orice procedură medicală, există anumite riscuri. Aceste riscuri pot fi mai mari pentru pacienții care fumează sau care suferă de alte afecțiuni medicale.

Implantul Dentar – Răspunsuri la Întrebări Comune

Implantul dentar este o soluție modernă și durabilă pentru înlocuirea dinților pierduți. Prin înțelegerea beneficiilor și răspunsurilor la întrebările comune despre implanturile dentare, poți lua decizia informată în ceea ce privește sănătatea dentară și restaurarea zâmbetului tău. Asigură-te că consulți un medic stomatolog pentru evaluare și sfaturi personalizate înainte de a decide asupra procedurii de implant dentar.

Vă așteptăm în cabinetele noastre din Alba Iulia și Abrud.

Alba iulia Strada Zlatnei nr.22, Alba Iulia 510002, România 0751 802 065 | Abrud Strada Detunata 93, Abrud 515100, România 0751 802 065

Zâmbim împreună!  🙂 Echipa Madident!

Programări: 0751802065

WWW.MADIDENTCLINIC.RO