Prima pagină » Cazuri Clinica Stomatologica Madidentclinic Alba Iulia » Implantologia orală – de ce este importantă provizoria?

Implantologia orală – de ce este importantă provizoria?

De ce este importantă provizoria în implantologia orală? Astăzi vă prezentăm un caz complex reabilitat cu ajutorul, exclusiv al implanturilor dentare. Pacienta se prezintă în clinica noastră cu formă severă de boala parodontală, fiind afectați toți dinții, prezentând mobilitate gradul III (marcată)!

Am ales soluția inserării a șase implante la arcada maxilară (all on six) și 4 implante la arcada mandibulară (all on four). Știm că pe perioada osteointegrarii (5-6 luni) este necesară asigurarea funcției masticatorii și estetice pe care am asigurat o cu ajutorul restaurărilor provizorii, în cazul nostru:


– proteză totală acrilică maxilară( stabilitate primară scăzută și necesitatea regenerării osoase ghidate)
– supraprotezare mandibulară înșurubată la implantele recent inserate( stabilitate primară crescută și posibilitatea folosirii implantelor ca suport imediat după etapa chirurgicala).

Implantologia orală – Întrebarea pe care o primim adesea este următoarea: dupa inserarea implantelor la cât timp voi putea avea dinți?


Răspunsul este personalizat în funcție de cazul clinic și totul depinde de calitatea și cantitatea osoasa de care dispune pacientul. Sunt cazuri în care pacientul pleacă în 24-48 de ore cu dinți (restaurări implanto-purtate) sau pacienți care necesită o anumită perioadă de timp pentru a putea încărca implantele. În ultimul caz noi încercăm, totuși , să oferim pacienților un confort de viață pentru această perioadă, oferindu-le provizorii de tipul protezelor acrilice totale sau provizorii cu sprijin dentar acolo unde mai avem dinți restanți pe arcadă.


Cazul de față implică ambele variante: atât încărcarea imediată (arcada mandibulară) cât și încărcarea întârziată (arcada maxilară) dar pacienta se poate bucura de un confort atât funcțional cât și estetic pe perioada osteointegrarii implantelor.

Vă așteptăm în cabinetele noastre din Alba Iulia și Abrud.
Programări Alba iulia: ( Strada Zlatnei nr.22, Alba Iulia 510002, România 0751 802 065 ) ; Abrud: 0757809220
WWW.MADIDENTCLINIC.RO
Zâmbim împreună!  

Vă așteptăm în cabinetele noastre din Alba Iulia și Abrud. Echipa Madident! Zâmbim împreună!