Prima pagină » Dentist » Implantul dentar – restaurarea eficientă și durabilă a zâmbetului tău

Implantul dentar – restaurarea eficientă și durabilă a zâmbetului tău

Când vine vorba de înlocuirea unui dinte lipsă și restaurarea completă a zâmbetului, implantul dentar este cea mai eficientă soluție. Acest implant introdus în maxilar îndeplinește rolul rădăcinii dentare și se integrează perfect în os, prin procesul de osteointegrare. Spre deosebire de punțile dentare, implantul dentar, realizat din titan, material biocompatibil, oferă stabilitate și nu afectează dinții vecini.

Deși procedura de implant dentar nu este complicată sau dureroasă, este important să înțelegi etapele și să știi la ce să te aștepți. Înainte de intervenție, medicul specialist în implant dentar va efectua o examinare detaliată, care include radiografii dentare, evaluarea cavității orale și analize de sânge. Planul de tratament, personalizat în funcție de numărul de dinți ce trebuie înlocuiți și de starea osului, poate implica colaborarea cu specialiști din diverse domenii, precum chirurgia dentară sau parodontologia.

Implant dentar, soluție de restaurare dentară

Pentru a asigura confortul în timpul intervenției, este administrată anestezia, care poate fi locală, prin sedare sau generală. În funcție de recomandarea medicului, vei putea alege tipul de anestezie potrivit. Este esențial să respecți indicațiile medicale, mai ales dacă alegi anestezia generală, asigurându-te că vei avea însoțitor după intervenție.

Procesul de implant dentar cuprinde următoarele etape: extracția dintelui afectat, pregătirea maxilarului pentru intervenție (uneori cu adiție osoasă), introducerea implantului dentar după vindecarea osului, perioada de vindecare (4-6 luni) și aplicarea bontului protetic și a coroanei dentare definitive. Durata totală a procesului poate dura câteva luni, majoritatea timpului fiind dedicat vindecării și integrării osoase.

Implant dentar, soluție de restaurare dentară

Este posibil să experimentezi un disconfort ușor după intervenția cu implant dentar, indiferent dacă a fost realizată într-o etapă sau în mai multe. Printre posibilele simptome se numără umflarea gingiilor, ușoara durere în zona implantului și sângerări minore. Este extrem de important să urmezi cu atenție instrucțiunile medicului specialist în implanturi dentare și tratamentul prescris. Alimentele moi, la temperatura camerei, pot fi consumate după cel puțin 4 ore de la intervenție. Se recomandă evitarea produselor lactate, a băuturilor alcoolice și a celor acidulate. Dacă ești fumător, este recomandat să nu fumezi timp de 48 de ore.

Igiena orală poate fi reluată a doua zi după intervenție, evitând zona operată. Evită efortul fizic intens, vorbitul prelungit și contactul limbii cu firele de sutură. La Madident Clinic Alba Iulia, ai acces la cele mai inovatoare sisteme de implant dentar, garantând astfel restaurarea eficientă și durabilă a zâmbetului tău.

Vă așteptăm în cabinetele noastre din Alba Iulia și Abrud.

Alba iulia Strada Zlatnei nr.22, Alba Iulia 510002, România 0751 802 065 | Abrud Strada Detunata 93, Abrud 515100, România 0751 802 065

Zâmbim împreună!  🙂 Echipa Madident!

Programări: 0751802065

WWW.MADIDENTCLINIC.RO