Prima pagină » Servicii Clinica Stomatologica Madidentclinic Alba Iulia » Importanța implantului dentar și procedura de îndepărtare a firelor de sutură – Ghid complet

Importanța implantului dentar și procedura de îndepărtare a firelor de sutură – Ghid complet

Fiecare dintre noi trebuie să înțeleagă importanța unui implant dentar și pașii esențiali ai procedurii. La Clinica Stomatologică Madident, oferim proceduri moderne, sigure și fără durere pentru a restabili sănătatea dentară a pacienților.

Implantul dentar este o soluție eficientă și rapidă pentru a înlocui un dinte natural și a recăpăta funcțiile masticatorii și fonetice. În acest articol, vom explora procedura de îndepărtare a firelor de sutură și vom oferi informații valoroase pentru obținerea unui rezultat excelent în cazul implantului dentar.

De ce este necesară sutura în tratamentul cu implant dentar? În cazul inserării unui implant dentar, sutura este necesară pentru a permite medicului chirurg să manipuleze gingia și osul în mod corespunzător. Aceasta asigură un suport mai bun pentru os și ajută la vindecarea gingiei.

Tipuri de fire utilizate în chirurgia orală Clinica Stomatologică Madident folosește două categorii de fire: firele care mențin gingia timp de 7-10 zile și firele care mențin membranele compacte timp de 2-3 săptămâni.

Firele de poliamidă sunt cele mai comune. Acestea sunt fabricate dintr-un plastic nonaderent, ceea ce împiedică lipirea resturilor alimentare. Poliamida este lucioasă și stabila dimensional, asigurând o igienă orală mai bună.

Implant dentar îndepărtare fire de sutură

Când se îndepărtează firele după implantul dentar?

De obicei, firele sunt îndepărtate la 7-10 zile după implantul dentar. În cazul intervențiilor complexe, pot fi folosite fire speciale, care se îndepărtează după 2-3 săptămâni. Aceste fire sunt concepute pentru a menține totul compact și presat.

Durata procedurii de îndepărtare a firelor de sutură Procedura de îndepărtare a firelor durează în jur de 5-10 minute și nu necesită anestezie dentară. În cazul anxietății pacientului, poate fi folosit un spray anestezic local.

Recuperarea după implantul dentar Recuperarea după implantul dentar necesită o igienă orală atentă și regulată acasă, precum și vizite periodice la stomatolog. O curățare minuțioasă și regulată a implantului este esențială pentru succesul tratamentului pe termen lung. Evită fumatul, alcoolul și alimentele tari care pot răni zona operată. În primele zile după intervenție, consumă alimente moi și semilichide la temperatura camerei.

Nu lăsa frica de stomatolog să-ți afecteze sănătatea orală. Programul de controale regulate și igienizări profesionale la stomatolog te ajută să menții sănătatea ta orală în prim-plan.

Vă așteptăm în cabinetele noastre din Alba Iulia și Abrud.

Alba iulia Strada Zlatnei nr.22, Alba Iulia 510002, România 0751 802 065 | Abrud Strada Detunata 93, Abrud 515100, România 0751 802 065

Zâmbim împreună! 😁 Echipa Madident!

Programări: 0751802065

WWW.MADIDENTCLINIC.RO