Prima pagină » Servicii Clinica Stomatologica Madidentclinic Alba Iulia » Implant dentar pentru pacienții cu osteoporoză: beneficii și recuperare

Implant dentar pentru pacienții cu osteoporoză: beneficii și recuperare

Poți beneficia de tratament cu implant dentar, chiar dacă ai osteoporoză. Află cum să îți rezolvi problemele dentare și să reduci afecțiunile stomatologice înainte de a începe tratamentul cu bisfosfonați.

Cum afectează osteoporoza sănătatea orală

Osteoporoza poate modifica densitatea oaselor în cavitatea orală, dar nu afectează posibilitatea de înlocuire a dinților lipsă cu implanturi dentare. În funcție de densitatea osoasă, medicul stomatolog stabilește tehnicile și materialele adecvate pentru fiecare pacient.

Osteoporoza și importanța tratamentului stomatologic

Osteoporoza este o parte naturală a procesului de îmbătrânire și apare adesea la femeile aflate în postmenopauză. Pacienții cu osteoporoză nu prezintă, în general, simptome specifice până când nu apar fracturi.

Pacienții cu osteoporoză pot avea o dantură nouă

Pacienții diagnosticați cu osteoporoză trebuie să se prezinte la medicul stomatolog înainte de a începe tratamentul cu bifosfonați. Nu este o situație dramatică dacă se rezolvă problemele dentare înainte de a urma tratamentul.

Procedura de implant dentar pentru pacienții cu osteoporoză

Etapele tratamentului cu implant dentar sunt consultul de specialitate, intervenția chirurgicală și lucrarea protetică. Pacienții vor beneficia de o dantură fixă și frumoasă într-o singură ședință.

Recuperarea după intervenția chirurgicală cu implant dentar

Perioada de vindecare necesită o dietă specială în primele săptămâni și evitarea alimentelor dure până la realizarea lucrării protetice finale. Igiena orală și îngrijirea implantului dentar sunt esențiale pentru menținerea sănătății pe termen lung.

Îngrijirea implantului dentar și importanța igienei orale

Implantul dentar nu necesită o îngrijire specială, dar este important să se respecte regulile de igienă orală, inclusiv periajul regulat, utilizarea apei de gură și vizitele regulate la medicul stomatolog.

Implant dentar în cazul pacienților cu osteoporoză

Vă așteptăm în cabinetele noastre din Alba Iulia și Abrud.

Alba iulia Strada Zlatnei nr.22, Alba Iulia 510002, România 0751 802 065 | Abrud Strada Detunata 93, Abrud 515100, România 0751 802 065

Zâmbim împreună! 😁 Echipa Madident!

Programări: 0751802065

WWW.MADIDENTCLINIC.RO