Prima pagină » Dentist » Igienizarea dentară

Igienizarea dentară

Igienizarea dentară este un proces important în menținerea sănătății orale. Este o procedură care implică îndepărtarea plăcii bacteriene și a depunerilor de tartru de pe dinți, gingii și limba, prin folosirea instrumentelor și a tehnicilor adecvate.

Această procedură este importantă deoarece placa bacteriană, formată din bacterii și alte microorganisme, se acumulează pe dinți și pe gingii și poate provoca inflamație și probleme de sănătate orală, cum ar fi cariile dentare, gingivita și parodontita. Depunerile de tartru, care se formează când placa bacteriană se calcifică, pot duce la apariția cariilor și a altor probleme dentare.

Igienizarea dentară se poate face la cabinetul dentistului sau acasă, prin folosirea periuței de dinți, a aței dentare și a apei de gură. În cazul igienizării dentare la cabinetul dentistului, se folosesc instrumente speciale, cum ar fi scaler-ul și jetul de apă, pentru a îndepărta placa bacteriană și depunerile de tartru. În unele cazuri, se poate folosi și o substanță numită profi, care ajută la îndepărtarea petelor și a depunerilor de pe dinți.

Igienizarea dentară

Pentru a preveni problemele de sănătate orală și pentru a menține un zâmbet sănătos și strălucitor, igienizarea dentară trebuie făcută regulat.

Recomandarea este ca această procedură să se realizeze cel puțin o dată la șase luni, în funcție de nevoile individuale ale fiecărui pacient.

Vă așteptăm în cabinetele noastre din Alba Iulia și Abrud.

Alba iulia Strada Zlatnei nr.22, Alba Iulia 510002, România 0751 802 065 | Abrud Strada Detunata 93, Abrud 515100, România 0751 802 065

Zâmbim împreună!  🙂 Echipa Madident!

Programări: 0751802065

WWW.MADIDENTCLINIC.RO