Prima pagină » Dentist » Gingivita

Gingivita

Gingivita este o inflamație a gingiilor, care este o afecțiune comună a cavității bucale. Gingiile sunt țesuturile moi care acoperă osul maxilar și mandibular și protejează rădăcinile dinților.

Gingivita apare atunci când placa bacteriană se acumulează pe gingii și dinte, cauzând o iritare a gingiilor. Cele mai comune simptome ale gingivitei includ inflamație, roșeață și sângerare gingivală în timpul periajului sau a folosirii aței dentare.

Dacă nu este tratată, gingivita poate duce la afecțiuni mai grave ale cavității bucale, cum ar fi parodontita, care poate provoca pierderea dinților. Prin urmare, este important să se efectueze o igienă orală adecvată și să se consulte un medic dentist dacă apar simptomele de gingivită.

Gingivita

Tratamentul gingivitei poate include o igienă orală riguroasă, utilizarea de produse de igienă orală speciale, curățarea dentară profesională și, în unele cazuri, antibiotice.

Vă așteptăm în cabinetele noastre din Alba Iulia și Abrud.

Alba iulia Strada Zlatnei nr.22, Alba Iulia 510002, România 0751 802 065 | Abrud Strada Detunata 93, Abrud 515100, România 0751 802 065

Zâmbim împreună!  🙂 Echipa Madident!

Programări: 0751802065

WWW.MADIDENTCLINIC.RO