Prima pagină » Dentist » Dinții înclinați sau rotați

Dinții înclinați sau rotați

Dinții înclinați sau rotați pot fi o problemă estetică sau pot afecta sănătatea dentară. Înclinația dinților poate fi cauzată de o dezvoltare anormală a maxilarului sau de o presiune excesivă asupra dinților, cum ar fi sugerea degetului sau a unui obiect. Rotația dinților poate fi cauzată de spații înguste între dinți sau de o creștere neuniformă a dinților.

Sănătatea generală a gurii și dinților

Aceste probleme pot fi tratate prin intermediul ortodonției, care implică utilizarea de aparate dentare pentru a corecta poziția dinților. Ortopedia dentară poate fi necesară pentru a corecta problemele maxilare subiacente care cauzează înclinația sau rotația dinților. În unele cazuri, procedurile de cosmetice dentare, cum ar fi fațetele dentare sau coroanele, pot fi folosite pentru a corecta dinții înclinați sau rotați și pentru a îmbunătăți estetica dentară.

Aceste probleme pot afecta nu numai aspectul dinților, ci și sănătatea generală a gurii și dinților, deoarece dinții înclinați sau rotați pot fi mai greu de curățat și pot favoriza acumularea de plăci bacteriene, care poate duce la carii dentare și afecțiuni ale gingiilor.

Ortodonția

Ortodonția poate trata o varietate de probleme dentare, cum ar fi dinții suprapuși, spații între dinți, dinți înclinați sau rotiți, mușcături greșite și probleme de aliniere a maxilarelor. Tratamentul ortodontic poate fi realizat prin utilizarea aparatelor dentare fixe, a aparatelor dentare mobile sau a alignerelor dentare invizibile. Durata tratamentului poate varia de la câteva luni până la câțiva ani, în funcție de gravitatea problemei și de tipul de aparat ortodontic utilizat.

Este important să discutați cu un medic stomatolog sau un ortodont despre opțiunile disponibile pentru a corecta dinții înclinați sau rotați și pentru a evalua dacă există probleme de sănătate dentară care trebuie abordate.

Vă așteptăm în cabinetele noastre din Alba Iulia și Abrud.

Alba iulia Strada Zlatnei nr.22, Alba Iulia 510002, România 0751 802 065 | Abrud Strada Detunata 93, Abrud 515100, România 0751 802 065

Zâmbim împreună!  🙂 Echipa Madident!

Programări: 0751802065

WWW.MADIDENTCLINIC.RO