Prima pagină » Chirurgie orală » Tomografia dentară computerizată: Rolul și avantajele în tratamentul dentar

Tomografia dentară computerizată: Rolul și avantajele în tratamentul dentar


Cu toții știm că radiografiile dentare sunt necesare pentru diagnosticarea corectă a afecțiunilor orale, dar când este necesar să facem un CT dentar? Descoperă rolul și avantajele unui CT dentar în tratamentul implanturilor dentare și intervențiile stomatologice.

Ce este radiografia dentară computerizată? Radiografia dentară computerizată, cunoscută și sub denumirea de CT dentar, este o investigație imagistică non-invazivă ce oferă imagini detaliate necesare pentru intervențiile stomatologice complexe. Acest tip de tomografie computerizată oferă imagini superioare în calitate și detalii față de radiografiile dentare convenționale. Pentru pacienții care necesită informații suplimentare și detaliate despre starea cavității orale, tomografia dentară computerizată devine indispensabilă.

Radiografiile dentare digitale și CT-ul dentar sunt realizate în câteva secunde, utilizând aparatură de ultimă generație. În cadrul Clinicii Stomatologice Madident Alba Iulia, aceste investigații imagistice sunt efectuate cu o expunere minimă la radiații. Contrar miturilor, aceste proceduri sunt sigure și implică o cantitate mult mai mică de radiații decât activități cotidiene obișnuite.

CT dentar: Rol și beneficii în implanturile dentare

Rolul și prescrierea unui CT dentar Rolul atât al radiografiilor dentare clasice, cât și al CT-ului dentar este de a ajuta medicul specialist să stabilească un diagnostic corect și un plan de tratament adecvat pentru fiecare pacient în parte. Un CT dentar este recomandat cel mai adesea pentru pacienții care necesită implanturi dentare și intervenții chirurgicale. În cadrul Clinicii Stomatologice Madident Alba Iulia, realizarea unui CT dentar face parte din protocolul standard pentru astfel de tratamente, pentru a asigura cel mai potrivit plan de tratament și rezultatele dorite.

CT dentar: Rol și beneficii în implanturile dentare

Tomografia dentară computerizată este deosebit de utilă în intervențiile stomatologice, deoarece furnizează imagini detaliate care permit medicilor specialiști să planifice cu exactitate intervenția.

Beneficiile unui CT dentar Principalul avantaj al unui CT dentar constă în calitatea superioară a imaginii și detaliilor oferite, furnizând informații suplimentare pentru fiecare caz în parte. De asemenea, timpul necesar realizării unui CT dentar este scurt, în medie 20-40 de secunde, iar pregătirea pentru această procedură durează doar câteva minute. Este important să respecți indicațiile medicale și să menții poziția indicată pentru a obține rezultate precise.

Vă așteptăm în cabinetele noastre din Alba Iulia și Abrud.

Alba iulia Strada Zlatnei nr.22, Alba Iulia 510002, România 0751 802 065 | Abrud Strada Detunata 93, Abrud 515100, România 0751 802 065

Zâmbim împreună! 😁 Echipa Madident!

Programări: 0751802065

WWW.MADIDENTCLINIC.RO