Prima pagină » Chirurgie orală » Consecințele grave ale pierderii dinților și soluția pe termen lung: Implantul dentar

Consecințele grave ale pierderii dinților și soluția pe termen lung: Implantul dentar

Atunci când un dinte este pierdut, efectele pe termen lung pot fi mai serioase decât se crede. Dinții lucrează în echipă, iar pierderea unui dinte (cu excepția molarilor de minte extrasi în scop ortodontic) are un impact direct asupra celorlalți dinți.

Pierderea unui dinte poate avea consecințe mai mult decât estetice. De exemplu, dinții vecini au tendința de a se deplasa spre spațiul lăsat gol, ceea ce poate afecta modul în care mușcăm (malocluzie) și poate provoca dureri articulare ale maxilarului.

Dinții anteriori, cum ar fi caninii și incisivii, au rolul de a tăia și sfâșia alimentele, în timp ce cei posteriori, precum premolarii și molarii, sunt responsabili pentru mestecarea și măcinarea acestora.

Consecințe pierdere dinte, implant dentar soluție pe termen lung

Pierderea unui molar, de exemplu, poate perturba funcționalitatea masticatorie pe partea respectivă. Acest lucru poate duce la o presiune mai mare exercitată pe dinții opuși, ceea ce în timp poate cauza fisuri dentare. Dacă un dinte lipsă nu este înlocuit, dintele opus poate începe să crească, expunând rădăcina și făcând dintele respectiv mai sensibil și predispus la carii complexe care pot necesita tratament de canal.

Este important de menționat că premolarii și molarii contribuie la menținerea înălțimii feței. Când acești dinți lipsesc și are loc resorbția osoasă, fața poate pierde din înălțime, iar distanța dintre nas și bărbie poate scădea. Pe lângă modificările dinților din spate și ale masticației, presiunea exercitată asupra dinților din față îi poate împinge înainte.

Consecințe pierdere dinte

Una dintre cele mai grave consecințe ale pierderii dinților este pierderea țesutului osos.

Dinții contribuie la menținerea formei și densității osoase. Pierderea unui dinte poate duce la retragerea osoasă cu aproximativ 25% în lățime în primul an și cu aproximativ 4 milimetri în înălțime în anii următori.

Pierderea dinților poate afecta și vorbirea.

Prin urmare, pierderea unui dinte este un aspect serios de luat în considerare. Cu cât întârziați mai mult înlocuirea dintelui pierdut, cu atât va fi mai dificil și mai costisitor să recuperați funcționalitatea. Având în vedere că aveți doar un set de dinți permanenți, ar trebui să acordați o atenție deosebită îngrijirii lor. În cazul pierderii unui dinte, implantul dentar reprezintă cea mai comună opțiune de tratament. Acesta oferă numeroase beneficii pe care protezele dentare nu le pot oferi.

Implantul dentar se simte și funcționează la fel ca un dinte natural. Alte opțiuni de tratament pot afecta osul și pot interfera cu funcțiile zilnice precum mâncarea și vorbirea.

Implanturile dentare sunt soluții pe termen lung. Protezele dentare trebuie înlocuite la fiecare 5-7 ani, în timp ce implanturile pot rezista o viață întreagă dacă sunt întreținute corespunzător.

Implanturile dentare contribuie la menținerea formei feței. Absența dinților în timp poate duce la modificarea înălțimii feței.

Implanturile dentare ajută la menținerea sănătății țesutului osos. Spațiile lăsate în urma extracțiilor pot duce la deteriorarea osoasă. Implantul dentar este singura opțiune de restaurare dentară care păstrează și stimulează osul natural, contribuind la regenerarea acestuia.

Protezele dentare detașabile pot cauza dificultăți în pronunțarea anumitor cuvinte. Deoarece implanturile dentare funcționează ca și dinții naturali, nu există astfel de probleme de vorbire.

Nu vă abțineți de la a mânca! Bucurați-vă de mâncărurile preferate. Cu ajutorul implanturilor dentare, puteți mușca cu încredere.

În concluzie, pierderea unui dinte poate avea consecințe mult mai grave decât cele estetice. Chiar dacă poate părea un lucru minor, aceasta poate afecta funcționalitatea și poate duce chiar la pierderea altor dinți. Nu amânați înlocuirea unui dinte pierdut pentru a vă bucura de un zâmbet sănătos și frumos. Pentru mai multe informații despre implantul dentar, puteți consulta pagina noastră de servicii.

Vă așteptăm în cabinetele noastre din Alba Iulia și Abrud.

Alba iulia Strada Zlatnei nr.22, Alba Iulia 510002, România 0751 802 065 | Abrud Strada Detunata 93, Abrud 515100, România 0751 802 065

Zâmbim împreună!  🙂 Echipa Madident!

Programări: 0751802065

WWW.MADIDENTCLINIC.RO