Prima pagină » Dentist » Caria dentară

Caria dentară

Caria dentară este o afecțiune a dinților, care apare ca urmare a dezintegrării treptate a smalțului și a dentinei dinților. Această problemă dentară este cauzată de bacteriile din placa dentară care, atunci când sunt lăsate să se dezvolte, produc acizi care erodează smalțul și dentina dinților.

Caria dentară poate apărea la orice vârstă și poate fi prevenită prin igiena orală corespunzătoare, evitarea consumului de alimente și băuturi bogate în zahăr, utilizarea pastei de dinți cu fluor și efectuarea controalelor regulate la dentist.

Caria dentară

Simptomele cariilor dentare pot include durere la mestecat, sensibilitate la temperaturi extreme sau la dulce, vizibilitatea unei pete albe sau negre pe dinte sau o gaură vizibilă.

Tratamentul cariei dentare implică îndepărtarea zonei afectate și umplerea acesteia cu un material dentar, cum ar fi amalgam sau rășină compozită. În cazurile mai severe, poate fi necesară efectuarea unei obturații sau a unei coroane dentare.

Această afecțiune poate fi prevenită prin igienă orală adecvată și prin vizite regulate la dentist pentru curățarea dinților și tratarea cariilor incipiente.

Vă așteptăm în cabinetele noastre din Alba Iulia și Abrud.

Alba iulia Strada Zlatnei nr.22, Alba Iulia 510002, România 0751 802 065 | Abrud Strada Detunata 93, Abrud 515100, România 0751 802 065

Zâmbim împreună!  🙂 Echipa Madident!

Programări: 0751802065

WWW.MADIDENTCLINIC.RO