Prima pagină » Dentist » Aparat dentar

Aparat dentar

Un aparat dentar este un dispozitiv ortodontic utilizat pentru a corecta poziția dinților și a maxilarelor. Există diferite tipuri de aparate dentare, inclusiv aparate fixe, aparate mobile și aparate invizibile.

Aparatele dentare fixe sunt cele mai comune și sunt compuse dintr-o serie de bracket-uri sau inele metalice, care sunt lipite pe dinții pacientului, și un arc metalic care este legat de bracket-uri cu ajutorul unor elastice. Acestea sunt ajustate periodic de către ortodontistul pacientului pentru a asigura progresul corectării poziției dinților.

Aparatele dentare mobile sunt compuse dintr-un set de plăci dentare personalizate care se pot detașa și care sunt menite să fie purtate de pacient de-a lungul zilei. Acestea sunt mai ușor de curățat decât aparatele dentare fixe, dar necesită o cooperare mai mare din partea pacientului pentru a fi eficiente.

Aparatele dentare invizibile, cum ar fi Invisalign, sunt formate dintr-un set de aliniatoare transparente personalizate, care sunt schimbate la fiecare câteva săptămâni pentru a corecta poziția dinților. Acestea sunt mai confortabile și estetice decât aparatele dentare tradiționale, dar pot fi mai costisitoare și necesită o colaborare strictă cu pacientul pentru a fi eficiente.

Aparat dentar

Înainte de a lua decizia de a purta un aparat dentar, este important să discutați cu un ortodontist pentru a afla care este cel mai bun tip de aparat dentar pentru dvs. și pentru a evalua costurile și beneficiile tratamentului.

Vă așteptăm în cabinetele noastre din Alba Iulia și Abrud.

Alba iulia Strada Zlatnei nr.22, Alba Iulia 510002, România 0751 802 065 | Abrud Strada Detunata 93, Abrud 515100, România 0751 802 065

Zâmbim împreună!  🙂 Echipa Madident!

Programări: 0751802065

WWW.MADIDENTCLINIC.RO