Prima pagină » Servicii Clinica Stomatologica Madidentclinic Alba Iulia » Aditie osoasa – pregatirea sitului implantar -chistectomie

Aditie osoasa – pregatirea sitului implantar -chistectomie

DE CE NU ESTE BINE SA LASAM RESTURI RADICULARE IN CAVITATEA BUCALA CHIAR DACA SUNT ASIMPTOMATICE???

( Aditie osoasa – pregatirea sitului implantar -chistectomie ) Astazi in clinica noastra am avut o pacienta tanara, care doreste sa-si restaureze edentatiile cu ajutorul implantelor dentare. La noi in clinica, prima etapa a oricarui tratament presupune studiul amanuntit al cazului cu ajutorul radiografiilor si al CBCT ului. In aceasta faza, ne atrage atentia un chis t odontogen imens asimptomatic intretinut de resturile radiculare ale unui molar. Si acum acest caz vine sa raspunda foarte bine intrebarii: DE CE NU ESTE BINE SA LASAM RESTURI RADICULARE IN CAVITATEA BUCALA CHIAR DACA SUNT ASIMPTOMATICE???

– acest chist in timp a erodat foarte mult din osul mandibular si, deci, acum noi nu mai dispunem de suficient os pentru inserarea unui implant postextractional.

– chistul a erodat osul pana in vecinatatea structurilor anatomice – nerv alveolar inferior, existand pericolul unei diseminari infectioase la nivelul nervului si chiar posibilitatea unei parestezii loco-regionale

Si totusi, cu toate acestea CE PUTEM FACE CA PACIENTA NOASTRA SA PRIMEASCA IMPLANTELE MULT DORITE SI COROANELE PE IMPLANT????

– extractia resturilor radiculare

– chiuretajul minutios al chistului odontogen

– aditia cu os artificial+bovin al defectului osos care sa stimuleze osteoinductia si osteoformarea( aproximativ 5-6 luni)

Prezentam acest caz cu scopul de a va informa cat de important este controlul regulat la stomatolog si o analiza completa care sa includa radiografii si CBCT. De multe ori, ca si in cazul pacientei noastre fara ajutorul acestora, noi nu am fi putut stii ce era de fapt in spatele acelor resturi radiculare ,,nevinovate” , de cele mai multe ori fiind asimptomatice ani de zile dar fiind adevarate ,,bombe cu ceas”.

Ca o concluzie, si ce nu doare, poate fi o adevarata problema cu repercursiuni pe termen lung, in cazul nostru obligandu-ne sa temporizam inserarea implantelor pentru 5 luni. Toate pentru ca intr un final….sa zambim impreuna!!!

Aditie osoasa – pregatirea sitului implantar -chistectomie

Vă așteptăm în cabinetele noastre din Alba Iulia și Abrud.
Alba iulia Strada Zlatnei nr.22, Alba Iulia 510002, România 0751 802 065 | Abrud Strada Detunata 93, Abrud 515100, România 0751 802 065
WWW.MADIDENTCLINIC.RO
Programări: 0751802065;
Zâmbim împreună!  🙂 Echipa Madident!