Prima pagină » Servicii Clinica Stomatologica Madidentclinic Alba Iulia » Obturatiile dentare

Obturatiile dentare

Obturatiile dentare sunt proceduri stomatologice comune care sunt utilizate pentru a trata cariile dentare. Acestea implică îndepărtarea materialului deteriorat din dinte și umplerea cavitatei rezultate cu un material de umplutură, pentru a restabili forma și funcția dentară.

Pentru copii, există mai multe tipuri de materiale de umplutură disponibile, iar alegerea depinde de nevoile individuale ale copilului. Cele mai comune tipuri de materiale de umplere includ amalgamul (amestec de metale), compozitele (polimeri), ionomerii de sticlă (o combinație de sticlă și acizi) și ceramica.

Procesul de obținere a unei obturații dentare pentru copii implică următorii pași:

  • Anestezie locală: Dentistul va administra o anestezie locală pentru a reduce durerea și disconfortul.
  • Îndepărtarea materialului deteriorat: Dentistul va folosi instrumente speciale, cum ar fi frezele, pentru a îndepărta materialul deteriorat din dinte.
  • Curățarea și pregătirea dintelui: Dentistul va curăța cavitatea și va pregăti suprafața dintelui pentru a primi umplutura.
  • Aplicarea umpluturii: Dentistul va aplica umplutura în cavitate, nivelând-o și compactând-o pentru a umple spațiul.
  • Polizarea și modelarea umpluturii: După aplicarea umpluturii, dentistul va poliza și modela umplutura pentru a asigura că se potrivește bine cu forma și culoarea dintelui.
Obturatiile dentare

Pentru pregătirea copilului pentru obținerea unei obturații dentare, este important să vorbiți cu el sau ea despre procedură și să răspundeți la orice întrebări sau preocupări pe care le pot avea. Este, de asemenea, important să le reamintiți că obținerea unei obturații dentare poate ajuta la prevenirea dezvoltării cariilor dentare și la menținerea unui zâmbet sănătos. De asemenea, ar trebui să discutați cu dentistul copilului dumneavoastră despre orice alergii sau probleme medicale pe care le-ar putea avea.

Vă așteptăm în cabinetele noastre din Alba Iulia și Abrud.

Alba iulia Strada Zlatnei nr.22, Alba Iulia 510002, România 0751 802 065 | Abrud Strada Detunata 93, Abrud 515100, România 0751 802 065

Zâmbim împreună!  🙂 Echipa Madident!

Programări: 0751802065

WWW.MADIDENTCLINIC.RO